Corurile târgujiene, în concurs

475

foto corala 010Nu mai puţin de şapte coruri şi grupuri corale s-au întrecut aseară în măiestrie, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Coralei târgujiene. Evenimentul a avut loc la Cercul Militar din Târgu – Jiu şi a

reunit în juriu nume valoroase în domeniul muzicii şi nu numai.

Zeci de copiii, mai mari sau mai mici, au urcat aseară pe scena Cercului Militar din Târgu–Jiu pentru a încerca să convingă juriul de faptul că grupul coral sau corul în care cântă este cel mai bun. În această competiţie care este deja tradiţie, ţinând cont că este la a IV-a ediţie, s-au înscris şapte astfel de formaţiuni. Liceul de Muzică şi Arte Plastice a intrat în concurs cu nu mai puţin de trei coruri, câte unul pentru fiecare ciclu şcolar în parte. Printre participanţi se mai numără şi corurile Colegiilor Naţionale „Spiru Haret” şi „Ecaterina Teodoroiu” precum şi corul mixt „Vestea bună”al Bisericii Penticostale, dirijat de Cristian Dumitrescu. Acest cor este nou înfiinţat, primind un premiu special pentru acest lucru. „Ca în fiecare an, acordăm un premiu special grupurilor sau corurilor nou înfiinţate. Anul acesta este vorba despre corul mixt <<Vestea bună>>, anul trecut acest premiu fiind primit de corul Colegiului Naţional <<Ecaterina Teodoroiu>>”, a declarat Stelian Florescu, membru al juriului şi referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj.
Trei secţiuni de concurs
Juriul a fost format din profesor Remus Băluţeanu, inspector şcolar de muzică şi desen – Oana Stelescu, referent în cadrul CJCPCT Gorj – Stelian Florescu şi, în calitate de preşedinte, profesor, dirijor şi compozitor Florin Berculescu. Premiile au fost oferite de către Consiliul Judeţean Gorj şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, având valori cuprinse între 200 şi 800 lei, în funcţie de secţiune. Concusul a fost structurat pe trei secţiuni, după cum urmează: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul a conţinut o piesă din repertoriul naţional, una din repertoriul internaţional şi o piesă specifică sărbătorilor de iarnă.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here