Cornelia Orleanu: ”Pentru mine, muzica este viață”

959

Are 11 ani, locuiește în Turceni, iar în urmă cu câțiva ani a reușit să impresioneze o țară întreagă cu glasul său. Cornelia Orleanu, căci despre ea este vorba, reprezintă una dintre tinerele speranțe ale folclorului gorjenesc, reușind de fiecare dată când cântă să stârnească emoții în sufletele celor care o ascultă.

În urmă cu trei ani de zile, la doar 9 ani, Cornelia Orleanu reușea să cucerească toată țara cu vocea sa, clasându-se pe locul III la concursul Next Star. De atunci, Cornelia a continuat să obțină premii și să-și îmbogățească palmaresul. Totul a început când era la grădiniță, iar educatoarea sa a observat că-i plăcea să cânte și să danseze. Prima participare la un festival a însemnat și primul premiu. ”Dansam la școală, cântam, fredonam cântece care îmi plăceau mie. Primul festival la care am participat a fost la mine, în Turceni, unde am cântat un cântec. Eram foarte mică. A fost bine, am luat și premiu”, povestește Cornelia.

cornelia orleanu2Cel mai important premiu pentru ea îl reprezintă Trofeul Festivalului ”Maria Lătărețu”, obținut în 2015. Asta și pentru că Maria Lătărețu este și artistul pe  care îl admiră cel mai mult. ”Cel mai important premiu pentru mine este Trofeul Festivalului ”Maria Lătărețu”, pe care l-am obținut în 2015. Maria Lătărețu este cel mai mare artist pentru mine. De la ea învăț foarte multe cântece, ea mă reprezintă prin cântece, cu ea cânt tot timpul”, spune Cornelia. Pentru ea, muzica populară este totul și, chiar dacă are doar 11 ani, nu se vede făcând altceva. ”Muzica populară pentru mine înseamnă viața. Mă bucur că Dumnezeu mi-a dat acest har”, spune Cornelia. Ieri, aceasta a participat la Concursul Județean de Muzică Populară ”Doină, doină, cântec dulce”, organizat de Palatul Copiilor Târgu-Jiu, iar acum se pregătește pentru etapa regională a Concursului de muzică și dans ”Artă sau violență? Tu alegi!” de la Craiova, competiție la care s-a calificat după ce a obținut premiul I la etapa județeană.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here