Copiii târgujieni, pe scena de la Sanremo

460

palatul copiilorUn grup de copii de la Palatul Copiilor din Târgu-Jiu ne va reprezenta la festivalul de Dans de la Sanremo. Pentru unii dintre ei prezenţa pe scenele lumii nu este o noutate.

În Italia, gorjenii noştrii promit să ne reprezinte cu cinste.

Micuţii artişti sunt elevi ai Palatului Copiilor de mai mult timp şi pe toţi îi reuneşte dragostea pentru dans. Pregătiţi de profesoara Claudia Mălăescu, aceştia au dansat pe diferite scene din ţară şi nu numai, experienţa de la Sanremo fiind, pentru unii dintre ei, la a doua ediţie.
„Abia aştept să mergem. Am emoţii, e normal să am emoţii, dar nu îmi este teamă de ceilalţi concurenţi”, a spus una dintre fetele care ne vor reprezenta în Italia. Dansul modern pe care l-au pregătit a fost repetat în fiecare zi timp de câteva ore şi, deşi presupune şi mişcări spectaculoase şi dificile, atunci când dansează, copiii par să uite de oboseală.
„Multe ore în sală”
Lucrul cu copiii presupune foarte multă muncă şi, în acelaşi timp, foarte multă dragoste, a declarat profesoara de dans, Claudia Mălăescu. Este o experienţă folositoare pentru aceşti tineri care sunt la vârsta la care alţii preferă să facă orice altceva decât să meargă la şcoală sau să participe chiar şi la activităţi extraşcolare.
Disciplina şi rigorile unui antrenament de dans par să fie floare la ureche pentru adolescenţii care vor urca pe scena italiană şi nu oricum ci în pas de dans. „Am fost şi anul trecut. Nu am emoţii şi sper să avem rezultate măcar asemănătoare, dacă nu mai bune”, a declarat unul dintre micii dansatori.
Fonduri de la sponsori
Grupul, format din 12 dansatori, trei cadre didactice şi câţiva părinţi, va pleca pe data de 19 aprilie. În drumul lor, însă, vor mai face şi câteva opriri pentru a vizita diferite oraşe. „Nu vreau doar să îi duc acolo şi atât. Vreau să şi vadă cât mai multe locuri, vom opri la Veneţia, la Viena şi mai vedem noi pe unde”, a declarat directorul Palatului Copiilor, Pompiliu Ciolacu. Potrivit acestuia, toţi banii folosiţi pentru deplasare sunt din sponsorizări. „Este vorba, în totalitate, de fonduri extrabugetare. Sunt mulţi sponsori care au dorit să rămână anonimi, altfel nu am fi putut merge”, a completat directorul.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here