Copiii Gorjului duc tradiţiile mai departe – Premii pentru păstrarea meşteşugurilor tradiţionale

591
premii culturaPatru elevi ai Şcolii Populare e Artă din Târgu–Jiu au adus premii judeţului nostru în urma participării la Expoziţia Naţională de meşteşuguri tradiţionale a Şcolilor Populare de Arte şi Meserii „Pavel Terţiu”, ediţia a III-a, Focşani.

Meşteşugurile tradiţionale ale Gorjului au fost mereu duse la această expoziţie naţională de către elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu–Jiu. Evenimentul a avut loc la sfârşitul anului trecut, lista cu premiile câştigate de către lucrările micuţilor ajungând de curând la sediul instituţiei târgujiene. Astfel, Denisa Vasilica Andreescu, pregătită de Filomela Tiştere, a ocupat locul II la secţiunea ţesături populare (scoarţe). Mădălina Andreea Drăghescu, sub îndrumarea instructorului Claudia Drăghescu, a primit premiul III la aceeaşi secţiune, ţesături premii cultura (2)populare. Pentru minunatele ştergare pe care a învăţat să le realizeze ajutată de instructorul Maria Dinoiu, Cristina Maria Priporeanu a primit o menţiune în timp ce o diplomă de participare a fost primită şi de Ancuţa Gheorghe, tot pentru scoarţe pe care le realizează sub îndrumarea instructorului Valentina Gheorghe.
Puţini participanţi
Din păcate nu foarte multe instituţii mai păstrează şi promovează astfel de ocupaţii. La expoziţia naţională au participat, cu elevi, doar şase şcoli populare de arte şi meserii.
Acestea sunt din Cluj Napoca, Focşani, Constanţa, Iaşi, Suceava şi, bineînţeles, Târgu–Jiu.”Sunt mâhnit de faptul că foarte puţine şcoli au participat la acest eveniment. Noi am trimis elevi la toate cele trei ediţii şi de fiecare dată au venit cu premii”, a declarat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu–Jiu.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here