Copiii cu autism din Motru au primit un televizor nou, o boxă portabilă și un calorifer electric

1906

După ce au primit în urmă cu o săptămână bilete pentru ei și însoțitori la reprezentația Circului Orlando, venit atunci la Motru, copiii cu autism din localitate, cu vârste cuprinse între 12-17 și ani au fost cadorisiți, joi, cu alte obiecte necesare în activitatea lor la clasă. Prin bunăvoința viceprimarului Cosmin Morega, și cu sprijinul Parohiei Motru 2-Catedrala Ortodoxă, clasa specială a beneficiat acum de o donație consistentă de electronice și electrocasnice.

Pentru îmbunătățirea calității actului educațional, viceprimarul de Motru și reprezentanții catedralei din municipiu, s-au gândit să vină în sprijinul acestor copii cu probleme speciale. Mai exact, lor le-au fost oferite câteva obiecte de mare importanță pentru ei și educatorii, elevii cu probleme speciale putând astfel să-și ocupe timpul la clasă și să învețe lucruri noi. Lor le-au fost oferite, ieri, un televizor LED, o boxă portabilă tip karaoke și un calorifer pe ulei pentru încălzirea sălii de clasă.
Clasa VII D funcționează în incinta Școlii Gimnaziale nr.2, corp atelier. Aici învață 7 copii de care se ocupă două profesoare pregătite în domeniu care le acordă elevilor o maximă atenție. Copiii au vârste cuprinse între 12-17 ani. Anul trecut, viceprimarul le-a oferit copiilor bilete la spectacole, dar și alte mici bucurii. ,,Cu mult drag am oferit aceste electronice și electrocasnice atât de necesare în activitatea la clasă a acestor elevi, iar faptul că ei s-au bucurat atât de mult când le-am dus cadourile a făcut gestul nostru caritabil și mai important.
Pe viitor îmi doresc să le oferim acestor copii excursii la diferite obiective turistice sau religioase. Mi-aș dori să înțelegem toți că nu trebuie să ne ferim de acești copii, ci trebuie să-i ajutăm, să-i integrăm și să acordăm lor și părinților lor încredere și înțelegere. Le mulțumesc celor de la catedrala ortodoxă din Motru pentru că de câte ori am apelat la parohie pentru astfel de gesturi pentru comunitate întotdeauna răspunsul lor a fost pozitiv”, a declarat Cosmin Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here