Control la SNLO de la cel mai înalt nivel

620

burlanCorpul de Control al premierului verifică mai multe contracte de cesiune de creanţe încheiate de unităţi din cadrul Ministerului Economiei cu firma Best Recuperare Creanţe SRL, după cum a declarat, la Târgu Jiu, ministrul…

economiei, Adriean Videanu. Ministrul a menţionat că a apelat la Corpul de Control al premierului întrucât instituţia respectivă are mai multe prerogative în implicarea altor instituţii de control ale statului în diferite verificări efectuate cu ocazia acestor controale. Videanu spune că nu are alte „amănunte” despre aceste controale, preferând să vorbească despre ele la finalizarea unui raport de către Corpul de Control al premierului. Prima unitate verificată este Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, vizitată vineri de ministrul economiei. Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a menţionat că a pus la dispoziţia Corpului de Control mai multe documente solicitate cu ocazia controlului efectuat la societate.
Anterior, conducerea SNLO a depus o plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie, prin care reclama ilegalitatea a şapte contracte încheiate în toamna anului trecut de fostul director general al unităţii, Eugen Davidoiu, cu firma Best Recuperare Creanţe. SNLO şi-a concesionat atunci o mare parte din datoriile pe care le avea de încasat de la termocentralele din ţară, firma privată având dreptul să îşi stabilească singură comisionul pentru recuperarea datoriilor, în unele cazuri Best Recuperare Creanţe SRL practicând un procent şi de peste 40%.
Conform ministrului Adriean Videanu, Corpul de Control al premierului are menirea să descopere dacă astfel de contracte au fost semnate şi la alte unităţi din cadrul Ministerului Economiei şi, de asemenea, să estimeze prejudiciile generate de derularea acestora. Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, afirmă că Societatea Lignitului a asigurat firmei private un profit de zeci de milioane de euro, termocentralele cu datorii fiind astfel obligate să plătească şi sumele restante, dar şi comisioanele percepute de firma privată.
Gelu IONESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here