Controale premergătoare Paştelui, demarate de DSVSA Gorj

358

Inspectorii sanitar-veterinari gorjeni au demarat controalele pentru protejarea sănătăţii şi respectarea intereselor cetăţenilor, conform programului de lucru de dinaintea Sărbătorilor Pascale. În săptămâna premergătoare Paştelui, sub lupa inspectorilor vor fi târgurile de sacrificare a mieilor din judeţ.

Dacă zilele trecute vizate au fost produsele din peşte, de acum încolo, verificările se vor axa pe toate produsele alimentare din pieţe şi marile magazine din judeţ. Ion Iliuţă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, spune că vizate vor fi în săptămâna Paştelui şi cele patru centre din judeţ care au primit avizul pentru sacrificarea mieilor care vor ajunge în zilele de Paşte pe mesele gorjenilor.
“Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitar veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică. În paralel cu activitatea de control, acolo unde sunt depistate abateri de la normele sanitar-veterinare, aplicăm şi amenzi. Acesta este şi cazul unui agent economic din oraşul Bumbeşti-Jiu căruia, zilele trecute, i-am aplicat o amendă consistentă de 45.000 de lei, deoarece avea la vânzare o cantitate de 225 de kilograme de carne al cărei termen de valabilitate era depăşit. Toată cantitatea i-a fost confiscată şi neutralizată, iar patronul amendat. Precizez că, în următoarele săptămâni, în toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri special amenajate în care va fi valorificată carnea şi celelalte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică”, a declarat directorul DSVSA Gorj.

iliutaPatru puncte de sacrificare a mieilor
La nivelul judeţului Gorj, DSVSA a avizat patru puncte de sacrificare a mieilor în săptămâna de dinaintea Sărbătorii Pascale. La fel ca în anii trecuţi, se vor sacrifica şi vinde miei în Târgu-Jiu, Novaci, Rovinari şi Motru. “Toţi medicii veterinari sunt angrenaţi în aceste zile pentru identificarea tuturor mieilor de la crescătorii din judeţ care vor veni să sacrifice animalele în punctele avizate de noi. Vom avea în atenţie ca toţi mieii să fie însoţiţi de documentele necesare atunci când vor ajunge în punctele de sacrificare. Cu siguranţă, ca şi în anii precedenţi, cei mai mulţi miei se vor sacrifica la Târgu-Jiu. Anul trecut, în toate cele patru puncte din judeţ, s-au sacrificat undeva la 3.000 de ovine”, a mai spus şeful DSVSA Gorj, Ion Iliuţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here