Contrabandă cu ţigări, afacere de familie

421

contrabanda cu tigari si alcool carbunesti (1)Poliţiştii gorjeni au reuşit să captureze un număr însemnat de pachete de ţigări de contrabandă. Acestea au fost descoperite în trafic, într-un autoturism condus de un reşiţean. Ulterior, alte pachete de ţigări precum şi peturi cu alcool au fost depistate într-un autoturism parcat la domiciliul mamei şoferului.

Prima captură de ţigări de contrabandă a fost realizată de către poliţiştii gorjeni care, în urma unui control de rutină, au solicitat unui şofer să oprească maşina pe care o conducea. Pentru că acesta a refuzat, oamenii legii l-au urmărit de la Scoarţa până la Târgu-Cărbuneşti, unde au reuşit să îl contrabanda cu tigari si alcool carbunesti (4)blocheze în trafic. În autoturismul condus de Cristian Bujor, în vârstă de 30 de ani, din Reşiţa, au fost găsite 6 500 de pachete de ţigări fără timbru pentru care nici conducătorul auto şi nici pasagerul acestuia, Gabriel Cojocaru, nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Ţigări şi alcool de contrabandă şi în casa mamei

Ulterior, poliţiştii din Stoina şi cei din Căpreni au dat peste alte două autoturisme parcate în apropierea casei Elenei Bujor, de 53 de ani, mama lui Cristian. În aceste maşini se aflau, de asemenea, mai multe pachete de ţigări dar şi pet-uri în contrabanda cu tigari si alcool carbunesti (7)care, ulterior, s-a constatat că se afla alcool. “Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti şi Poliţiei Comunale Stoina, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti au obţinut autorizaţii de percheziţie domiciliară la locuinţele suspecţilor”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj. În urma acestei percheziţii, în casa Elenei Bujor dar şi în cele două autoturisme au fost găsite peste 6 600 pachete de ţigări de contrabandă precum şi 243 litri alcool. În casa suspectei s-au depistat poza 4781 de pachete de ţigări şi 128 litri de băutură alcoolică în timp ce restul erau depozitate, probabil gata pentru a fi transportate, restul bunurilor fără acte de provenienţă. Oamenii legii au confiscat toate bunurile şi au indisponibilizat cele trei maşini folosite pentru contrabandă. De asemenea, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse supuse accizării fiind, ulterior, prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă.

Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here