Continuă demolarea garajelor – Alte 150 de noi locuri de parcare în Tg-Jiu

525

masiniMunicipalitatea va amenaja alte 150 de noi locuri de parcare în partea de sud a oraşului. Astfel, încă cinci parcări vor fi funcţionabile în următoarele luni. Primele cartiere care au beneficiat de demolarea garajelor insalubre şi…

de amenajarea de parcări sunt Victoria 2, Abator 1 şi Abator 2, adică partea de vest a oraşului. Garajele care, de multe ori erau folosite doar pe post de depozite şi care colcăiau de şoareci, câini, pisici, au început să fie demolate, primele zone fiind cele din vestul oraşului. „Nu am întâmpinat prea mare opoziţie din partea oamenilor, unii au început să şi le demoleze chiar singuri pentru că au priceput că e mai bine aşa şi pentru că vor să recupereze şi materialele pe care le-au folosit la construcţia lor”, a declarat Alexandru Zaharia, din cadrul Direcţiei de Servicii Comunale Târgu-Jiu. În cartierele în care parcările au luat locul garajelor s-au creat deja aproape 500 de locuri noi în care locuitorii respectivelor zone îşi pot parca maşinile.

Peste 150 de locuri de parcare în plus
În prezent se lucrează pentru realizarea a încă cinci parcări, în cartierele Săvineşti, lângă Liceul cu Program Sportiv, unde se vor crea în jur de 60 de locuri de parcare; în Zona Teilor unde, de asemenea, se va face loc pentru circa 40 de locuri de parcare; în Zona Plopilor – alte 25 de locuri; în Zona Gării, mai exact în spatele Liceului Teologic unde se va amenaja o parcare cu 15–20 de locuri şi în Zona Republicii, alte 20-25 de locuri de parcare. Din contractele încheiate cu locuitori, pentru locurile de parcare, Primăria Târgu Jiu a obţinut aproape 18 mii lei, bani care permit continuarea lucrărilor. „Până la această dată avem 467 de contracte încheiate, dar nu toţi cetăţenii au venit să le ridice de la Direcţia de Patrimoniu din cadrul primăriei”, a declarat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Pe lângă realizarea locurilor de parcare, Primăria s-a ocupat şi de modernizarea unor cartiere. Astfel, pentru asfaltarea cartierului „Traian” s-au cheltuit 81.000 lei, pentru amenajarea zonei Abator II – 241. 003 lei, în Abator I – 252. 500 lei, pentru 23 August – 121.163 lei, pentru Teilor – 30.00 lei, iar pentru Zona Gării şi Republicii au fost alocaţi 15.000 de lei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here