Continuă acuzele! Sindicalist, incompatibil la negocierile contractului colectiv al CEO

1263

Jean Popescu, sindicalist în cadrul SMEO, membru în comisia de negociere este renegat chiar de o parte a structurii care de luni discută, oficial, la Rovinari, cu reprezentanţii administraţiei, noul contract colectiv de muncă al CEO. Sindicaliştii din “Univers” sunt cei care îl consideră incompatibil pe Popescu, cel mai vocal fiind Constantin Creţan, şi asta deoarece respectivul, nu este un secret, este bănuit că are, în continuare, afaceri personale cu CEO. Mai exact, Popescu este acuzat chiar că ar avea contracte, prin interpuşi, CEO încasând lunar de la structura de stat câte un miliard de lei, acesta având mai multe microbuze care prestează pentru compania cu care acesta “negociază” în aceste zile noul CCM. Se poate demonstra însă că Jean Popescu a avut o firmă care în 2008 avea contracte de prestări serviciu cu fostul Complex Energetic Rovinari.

Sindicalistul Jean Popescu, administratorul SC Eveline SRL Rovinari, a făcut parte până, nu demult, din FNME, mai exact din sindicatul lui Constantin Mitrescu. Acesta s-a repliat însă, pentru a-şi apăra interesele personale, şi a trecut, în 2014, în tabăra SMEO, adică la sindicatul lui Căldăruşe, mai vine văzut de administraţia CEO, crede Creţan. Jean Popescu nu s-a mulţumit doar să schimbe sindicatul pentru a-şi proteja afacerile, existente chiar din anul 2008 cu Complexul Energetic Rovinari, după cum se arată din anexa nr. 8 la contractul de prestări servicii semnat la momentul respectiv de actualul negociator, pe care îl publicăm mai jos, ci a cerut să fie chiar titular al SMEO în comisia de negociere a noului CCM, comisie formată din 13 sindicalişti. Acest lucru îi irită pe unii colegi din comisia de negociere, cu atât mai mult cu cât, la vârful CEO se ştie că la adresa lui Jean Popescu s-au depus încă din 2013 mai multe plângeri legate de afacerile sindicalistului cu structura energetică. De altfel, activitatea lui Popescu a ajuns în atenţia Corpului de Control al CEO în 2013, dar sindicalistul a scăpat de repercusiuni, schimbând, între timp, şi sindicatul.

Creţan a mai ridicat problema “Popescu”!
“Are afaceri cu CEO de un miliard pe lună şi vine la masa negocierilor să se bată cu CEO. Asta pare o glumă dar este adevărat, iar în opinia mea Jean Popescu este incompatibil şi nu are ce căuta în comisia de negociere a CCM-ului. Căldăruşe ar trebui să-l înlocuiască de urgenţă şi să numească un alt om nepătat în locul lui Popescu. Chiar şi dacă neagă că are acum afaceri tot trebuie înlocuit, pentru că se ştie că a avut afaceri cu CEO şi este suficient”, a declarat sindicalistul Constantin Creţan, care susţine că i-a transmis personal afaceristului, nemulţumirile sale. “Eu i-am spus direct lui Jean Popescu că este incompatibil. El nu poate spune că se bate pentru angajaţi. Ne pune şi pe noi restul într-o lumină proastă, părând că facem toţi figuraţie la negocieri, la fel ca el”; a declarat Creţan. Actele care arată activitatea comercială, prezentă, a sindicalistului cu CEO există, spune Creţan, menţionând că el are cunoştinţă de contracte de prestări serviciu ale firmei lui Popescu care face transportul angajaţilor CEO pe anumite tronsoane din Gorj.

IMG_2468Popescu nu vrea să părăsească comisia
“Incompatibilul” Popescu a negat încă de marţi că ar avea afaceri cu CEO. “Jean Popescu nu are nicio relaţie contractuală cu CEO. Mi se spune acelaşi lucru de 5 ani de zile. Nu am nicio treabă, sunt şef formaţie civilă de pompieri din 1999”, a spus, cu câteva zile în urmă, Jean Popescu la Radio Infinit, considerându-se defăimat de acuzele lui Creţan.
Constantin Creţan spune că nu este mişcat de “mea culpa” lui Jean Popescu pentru că el crede că respectivul şi-a continuat afacerea profitabilă cu structura statului, dar acum prin interpuşi.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here