Consumul de alcool trebuie evitat în această perioadă

361

În zilele toride de vară este recomandat să se evite băuturile care conţin alcool. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj atrag atenţia gorjenilor asupra consumului de alcool pe timp de caniculă. În plus, şi angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj vor derula, în următoarea perioadă, activităţi de prevenire a consumului de alcool.

În sezonul cald, necesitatea de hidratare o resimte orice organism. Oricât de mare ar fi această necesitate, nu trebuie să apelăm la alcool pentru a ne stinge setea. „În această perioadă este recomandat să se consume multe lichide, fructe şi legume şi să se evite consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate”, menţionează Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
În timpul verii pierderea apei din organism prin transpiraţie este semnificativă, ca urmare a încălzirii excesive a aerului, motiv pentru care trebuie să se consume minim 2 litri de apă pe zi. Medicii susţin că este contraindicat consumul de alcool când este foarte cald, inclusiv berea trebuie evitată.

Activităţi de prevenire a consumului de alcool
Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj derulează, pe perioada verii, o serie de acţiuni în taberele şcolare de pe raza judeţului nostru, dar şi la ştranduri şi terase, avându-se în vedere prevenirea consumului de alcool în rândul celor care frecventează aceste locuri. „Ne vom deplasa în taberele şcolare, pe la ştranduri, dar şi la agenţii economici care comercializează băuturi alcoolice, pentru a desfăşura activităţi de prevenire a consumului de alcool”, a precizat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here