Construcţiile împotriva inundaţiilor luate la controlat

329
În perioada 04 – 06.11.2009, pe raza judeţului Gorj se desfăşoară acţiunea anuală de verificare a stării tehnice şi funcţionale a construcţiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, indiferent de deţinător.

Verificarea se face de către delegaţii Ministerului Mediului, Administraţiei Naţionale „Apele Române”, D. A. Jiu – Craiova împreună cu reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj în baza tematicii stabilite de Ministerul Mediului.

Vor fi supuse verificărilor următoarele: modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la verificările efectuate în anul 2008; starea tehnică şi funcţională a digurilor longitudinale (asigurarea continuităţii liniei de apărare); starea tehnică şi funcţională a barajelor şi digurilor de contur. Acestora li se vor adăuga şi controale efectuate pentru evidenţierea zonelor cu eroziuni active de mal care pot pune în pericol stabilitatea liniei de apărare sau a unor zone locuite, şi a modului în care sunt întreţinute cursurile de apă şi secţiunile la poduri şi podeţe pentru asigurarea capacităţii de scurgere a acestora. „Constatările şi măsurile stabilite vor fi consemnate într-un proces verbal, însuşit de conducerea unităţilor deţinătoare şi vizat de prefectul de Gorj, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, ne-a declarat Doina Isar, inginer-şef al SGA Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here