Constituenţii unei măşti cosmetice

414

Ingredientele folosite la prepararea măştilor sunt diverse şi numeroase şi diferă în funcţie de tipul de ten. Cele mai folosite sunt uleiurile vegetale, parafina, oul, legume, fructe, precum şi plante medicinale.

De regulă pentru tenul uscat se folosesc măşti cu gălbenuş de ou. Dintr-un gălbenuş de ou şi o linguriţă de ulei vegetal (dacă doriţi puteţi adăuga zeamă de lămâie şi sucuri de fructe). Persoanele care nu suportă săpunul, deşi nu prea e indicat a se folosi pentru faţă, pot înlocui săpunul cu gălbenuşul de ou. Tot pentru tenul uscat se mai pot folosi şi plante medicinale, fructe şi legume: arnica, căpşuna, morcov, mentă, pepene galben, gutui, struguri.

Infuziile de plante se pot folosi sub formă comprese.

Uleiurile vegetale, se folosesc pentru tenurile uscate: ulei de floarea soarelui, ulei de germeni de porumb, ulei de măsline, ulei de migdale dulci. Uleiul recomandat pentru ten se aplică sub formă de comprese şi trebuie să fie puţin călduţ, înainte de aplicare.

Viţa de vie e recomandată ochilor obosiţi, iar tenului congestionat: cimbrişor, podbal, soc, coada şoricelului, tenului seboreic îi sunt recomandate: castanele, scaieţii, iar tenului nervin: cimbru, busuioc, mentă, maghiran, lăptucă, melisă.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here