Constipaţia, o problemă a alimentaţiei necorespunzătoare

472

constipatiaAlimentaţia haotică, dar şi absenţa activităţilor fizice sunt cauzele cele mai des întâlnite ale constipaţiei. Iată în continuare ceea ce ar trebui să urmezi pentru a nu mai avea probleme de acest gen.

Ce trebuie să consumi

Zi de zi va trebui să ai incluse în alimentaţie fibrele. Acestea au rolul de a restabili tranzitul intestinal. Cerealele, pâinea neagră şi fructele (mai cu seamă prunele), consumate sub diverse variante, proaspete, sub formă de compot sau de suc, sunt surse importante de fibre.

Alimente interzise

Atunci când te confrunţi cu această problemă, constipaţia, trebuie să nu mănânci alimente care produc balonare, precum varza, conopida, ridichile şi castraveţii. Nu consuma băuturi acidulate şi bere. Nu se recomandă nici mâncărurile pe bază de orez, ciocolată, peştele gras şi carnea de porc.

Bea multă apă

Specialiştii în nutriţie sunt de părere că vei înlătura această suferinţă dacă vei bea în fiecare dimineaţă pe nemâncate un pahar cu apă sau cu suc de portocale. În acelaşi timp, pe parcursul unei zile, este indicat să bei doi litri de lichide. Iar înainte de culcare nu uita să bei iar un pahar cu apă.

Pont: Dacă eşti o persoană sedentară, trebuie să rezolvi cât mai repede această problemă. Va trebui să găseşti timp pentru a face 30 de minute de mişcare în fiecare zi. Poţi alege să mergi pe jos la serviciu sau să faci jogging, înot sau gimnastică.

Câteva remedii naturale contra constipaţiei

Pentru tratarea constipaţiei acasă aveţi nevoie de două linguriţe pline cu ulei de ricin amestecate cu lapte călduţ. Acest amestec se va bea de două ori pe zi.

Două linguri cu gel de aloe de două ori pe zi sunt foarte importante în tratarea constipaţiei instantaneu. Femeile gravide şi fetele la menstruaţie care au probleme cu constipaţia trebuie să nu consume gel de aloe vera ca şi leac pentru vindecarea constipaţiei.

Un amestec dintr-o linguriţă sau două de miere în apă călduţă, luată de câteva ori pe zi este de asemenea un leac foarte bun pentru eliminarea constipaţiei.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here