Constantinides vrea mai mult de la stranierii Energiei – „Așteptăm ca jucătorii străini să-și ridice performanțele”

433

Revenit la Târgu Jiu după ce a fost nevoit să plece acasă, în Cipru, pentru rezolvarea unor probleme familiale, Antonis Constantinides face o scurtă analiză a echipei cu câteva zile înaintea startului de sezon, iar concluziile sale sunt, în general, optimiste.

Meciurile din presezon jucate de baschetbaliștii Energiei nu au fost în măsură să declanșeze un optimism prea mare în rândul fanilor. Echipa gorjeană a câștigat puține partide, dar, în acest moment, acest lucru contează destul de puțin, victoriile cu adevărat importante fiind cele din meciurile oficiale. Tehnicianul cipriot al Energiei crede că, în ciuda bilanțului negativ al rezultatelor din jocurile de verificare, sunt și destul de multe aspecte pozitive în prestațiile jucătorilor săi: „În această perioadă este devreme, pentru orice echipă, să fie pregătită 100%. Am terminat pregătirea și cele șapte jocuri amicale, am avut performanțe pozitive, dar și negative. Au fost și momente foarte bune, dar și momente mai puțin bune în amicale. Este ceva normal pentru mine. Am început să construim o echipă nouă și orice am spune avem nevoie de timp pentru a arăta așa cum trebuie. Sunt mulțumit de ceea ce am văzut de la jucători, știm ce trebuie să îmbunătățim. Echipa pare a fi puternică din punct de vedere calitativ, să ne luptăm pentru țintele noastre”, sunt primele concluzii trase de Antonis Constantinides cu doar câteva zile înainte de confruntarea cu BC Timișoara din Cupa României, primul meci al actualului sezon pentru echipa gorjeană.

Le cere stranierilor adaptare mai rapidă
Dacă până acum jucătorii străini avuți în echipă erau cei care dădeau tonul, mulți dintre ei fiind cu vechi ștate la Energia, acum baschetbaliștii aduși de peste hotare în vară sunt puțin în urmă privind din punctul de vedere al contribuției la jocul echipei. Bucuria cea mare a lui Constantinides este adusă de evoluțiile consistente avute de unii jucători români, iar din acest sezon, când în Liga Națională este obligatorie prezența continuă pe teren a unui jucător autohton, acest lucru este foarte important: „Sunt optimist, ce am văzut în meciuri amicale jucătorii autohtoni pot ajuta mult echipa. Așteptăm ca jucătorii străini să-și ridice performanțele de la zi la zi, să se adapteze la filozofia echipei. Vreau mai mult de la Lamont Mack. Nu are o evoluție ca și anul trecut, dar are o scuză, nu s-a pregătit cu echipa, așa că are nevoie de timp”, a dezvăluit antrenorul Energiei.

Toleranță zero
O parte din jucătorii Energiei n-au agreat prea mult metodele de lucru ale preparatorului fizic Iannis Diamantakos în lipsa lui Constantinides și unele antrenamente au avut parte de scântei. Revenit la echipă, Constantinides încearcă să mușamalizeze incidentele, dar anunță că sub bagheta sa niciun jucător nu are dreptul să conteste deciziile vreunui membru al echipei tehnice: „S-a întâmplat ceva și nu știu eu? Vă spun ceva. Jucătorii nu au dreptul la a avea divergențe cu colaboratorii mei, iar dacă se va întâmpla ceva în acest sens, va pleca acasă. Din moment ce eu l-am adus și i-am oferit un contract vreunui jucător, trebuie să urmărească direcția noastră în procent de 100%. Dacă va face asta în proporție de 99%, va pleca! Și dacă s-ar fi întâmplat ceva divergențe, asta e bine. Înseamnă că Diamantakos și-a făcut bine treaba cât timp am fost plecat. Când veți auzi un jucător că un antrenor e foarte bun, înseamnă că antrenorul nu și-a făcut bine treaba. Aici jucătorii nu au drept să se gândească măcar la vreo divergență cu vreun antrenor. Nu poate exista asta aici. Nu permit să se ajungă la divergențe. Dacă cineva are divergențe, pleacă imediat acasă indiferent cine este. Sunt foarte dur și agresiv, nu pot lăsa să se întâmple asta. E filozofia mea”, a declarat Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here