Constantinides, susținut în continuare de conducere / Bădescu: “Să ne focusăm pe remontarea situației din clasament”

418

Echipa de baschet continuă să arate două fețe ale sale, una frumoasă, în cupele europene, alta urâtă în campionat, iar această duplicitate îi sperie pe conducătorii Energiei, care îi somează pe antrenori și jucători să se trezească și în campionat până nu este prea târziu.

Președintele clubului Energia Târgu Jiu, Alin Bădescu, este destul de contrariat de faptul că echipa de baschet nu afișează și în campionat aceeași atitudine pe care o au jucătorii în cupele europene. Bădescu spune că adevărata față a Energiei ar trebui să fie cea arătată în meciurile internaționale, însă trebuie dovedită și în competiția internă: “Greu de dat un răspuns după prestația pe care echipa a avut-o în cele două din Europe Cup. Probabil adevărata față a echipei este aceasta, în care jucătorii se mobilizează, arată adevăratul potențial și valoare și rezultatele pozitive nu întârzie să apară”, a declarat președintele clubului gorjean.

Campionatul, prioritatea numărul unu
Pentru Energia, chiar dacă performanța din EuroChallenge i-a adus notorietate, prioritar rămâne campionatul, acolo unde luptă pentru o performanță mai bună decât cea din sezonul trecut. “În campionat cred că diferența de manifestare în teren o face determinarea, voința și modul în care ei înțeleg să abordeze cele două competiții. Deși așa cum administrația clubului a transmis semnalul către echipă, ordinea de prioritate a obiectivelor este clară: campionatul, Cupa României și pe a treia treaptă evoluția în cupele europene”, a reconfirmat Bădescu ordinea clară a importanței celor trei competiții în care Energia este angrenată.
După eșecul de la Sibiu, chiar și antrenorul Constantinides a solicitat o ședință în care lucrurile să fie spuse clar, chiar dacă echipa vine acum după un succes important la Larnaca: “Va mai exista ședința. Sâmbătă avem meci cu U Cluj, una din pretendentele la titlu, așa că trebuie să găsim timpul în care să convocăm echipa și banca tehnică la o discuție care va avea ca scop cele două fețe ale echipei, cele două prestații complet diferite. Prestația din campionat unde suntem pe penultimul loc cu patru eșecuri și o înfrângere, departe mult de obiectivul avut. Dar și prestația din cupele europene unde suntem pe primul loc în grupă cu două victorii cu șanse mari de a merge în faza următoare a competiției”, a confirmat Alin Bădescu. Acesta vrea să transmită mesaje ferme către antrenori și jucători, situația putând degenera dacă în campionat nu vor veni rapid și câteva victorii: “Nu este vorba de măsuri, este vorba ca să mai transmitem un semnal ferm către banca tehnică și lot asupra obiectivelor ce echipa le are de îndeplinit, să ne focusăm pe remontarea situației din clasament, să ne pregătim pentru competiția de Cupă și să văd din partea jucătorilor și în meciurile de campionat aceeași determinare, îndârjire și abordare la victorie pe care ne-o arată în meciurile internaționale. După meciul cu U Cluj la trei zile avem meci cu echipa din Astana, joc ce poate consemna deja calificarea în primăvara europeană. În această grupă cred că trei victorii ne vor propulsa în faza următoare. Dar trebuie să dăm atenție campionatului intern, să abordăm meciurile ce urmează cu aceeași seriozitate și dorință, dar și rezultate pozitive care să ne dea încredere că ne vom realiza obiectivul. Vrem să participăm în play-off, dar nu de pe locurile 7 sau 8, ci o calificare de pe un loc ce să ne dea șanse maximale pentru a ajunge cât mai sus în campionat. Obiectivul pe termen scurt este să văd o altă față a echipei, o schimbare de atitudine. Nu știu dacă este suficient ca acest lucru să aducă și victoriile dată fiind valoarea competitoarelor care urmează, dar vreau să văd o schimbare de atitudine”, a mai declarat președintele clubului Energia.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here