Constantinides: “Simt că merităm să ne calificăm!”

488

Energia a făcut un pas important pentru calificarea între cele mai bune opt echipe din EuroChallenge învingând în deplasare pe Okapi Aalstar, iar antrenorul Constantinides spune că jucătorii săi merită toate laudele pentru succesul obţinut.
“Felicitările trebuie acordate în primul rând jucătorilor, pentru efortul pe care l-au depus şi pentru acest succes foarte important în ceea ce priveşte importanţa ultimelor două meciuri din această grupă. Am demonstrat încă o dată că putem să câştigăm în deplasare împotriva unor echipe puternice pe teren propriu, cum a fost şi Brindisi şi cum este şi Okapi, pentru că Okapi în ultimii 3-4 ani nu a pierdut nici un meci disputat acasă, însă datorită eforturilor jucătorilor şi a concentrării lor, am găsit soluţia de a câştiga în deplasare acest meci”, a comentat Constantinides succesul extraordinar reuşit de Energia în ultima deplasare din EuroChallenge. Tehnicianul gorjenilor mărturiseşte că a trebuit să aibă o discuţie serioasă cu jucătorii pentru a-i motiva suplimentar şi la meciurile din deplasare, iar rezultatele s-au văzut imediat: “După meciul de la Timişoara, am avut o discuţie cu jucătorii în care le-am explicat că nu putem juca în deplasare aşa cum am făcut-o atunci, trebuie să jucăm mai mult cu minte şi nu din instinct, şi este exact ceea ce am făcut şi în Italia la Brindisi şi împotriva celor de la Aalstar, de aceea am şi reuşit să câştigăm aceste două meciuri, calitatea şi abilităţile sunt în echipă, avem jucători foarte buni şi am început acum să folosim aceste abilităţi şi calităţi în ceea ce priveşte meciurile din deplasare, astfel au venit şi victoriile în deplasare”, a mai spus Constantinides.
Antrenorul echipei gorjene nu face greşeala de a se considera deja calificat în faza următoare a competiţiei ştiind că distanţa dintre calificare şi sfârşitul drumului în EuroChallenge poate fi foarte mică: “Pentru mine acum începe partea dificilă. Avem două meciuri acasă, însă în realitate avem două meciuri acasă împotriva principalelor favorite din această grupă şi trebuie să găsim o soluţie, fără a pune o extra presiune pe noi, să câştigăm unul dintre aceste două meciuri. Simt că merităm să ne calificăm în ultimii opt, asta în ceea ce priveşte ceea ce am oferit şi am arătat pe teren până acum, dar este diferit ceea ce simţim noi şi ceea ce se va întâmpla la sfârşitul zilei. Este ceea ce am spus şi jucătorilor, pare a fi foarte aproape calificarea în ultimii opt, dar s-ar putea să fie în acelaşi timp foarte departe.
Asta trebuie să înţeleagă şi fanii noştri atunci când vor veni să ne susţină şi împotriva celor de la Aalstar, şi împotriva celor de la Brindisi, trebuie să nu punem presiune pe jucători, pentru că va fi mult mai dificil”, a ţinut să atenţioneze antrenorul Energiei, Antonis Constantinides.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here