Constantinides: “Nu sunt surprins de rezultat!”

421

Energia a furnizat una dintre surprizele primei etape din FIBA EuroChallenge câştigând clar meciul cu Tartu Rock, iar antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides, consideră că echipa sa este capabilă să producă şi alte surprize.
Victoria cu 74-56 a Energiei în faţa echipei din Estonia nu l-a surprins pe antrenorul Constantinides, care spune că a simţit dorinţa jucătorilor săi de a obţine un rezultat mare la debutul în EuroChallenge: “Sunt foarte fericit pentru această victorie. Sunt fericit pentru jucătorii mei, pentru cei din conducere și pentru oamenii care au venit la sală. Cred că nimeni nu se aștepta la începutul campaniei europene la un asemenea rezultat după primul meci. Eu nu sunt surprins de rezultat pentru că am fost zi de zi alături de jucători, am văzut cât de motivați sunt și cât își doreau să câștige acest meci”, a declarat antrenorul Energiei. Acesta a ştiut şi că dacă va reuşi să ţină adversarul sub 60 de puncte, victoria va fi a Energiei: “A fost în mintea nostră și în planul nostru tactic că în momentul în care echipa adversă nu înscrie sub 60 de puncte, atunci vom reuși să câștigăm meciul. După meciul de la Pitești, a fost al doilea meci în care apărarea a funcționat perfect. Am arătat și prin acest meci care este avantajul nostru ca echipă din punct de vedere defensiv. Nu este ușor ca o echipă să-i țină pe Tartu Rock la 56 de puncte, pentru că este una dintre echipele cu mare suscces în EuroChallenge”, a mai declarat antrenorul cipriot al Energiei.
Dacă rezultatul de la Târgu Jiu nu l-a surprins, Constantinides recunoaşte că modul în care s-a încheiat meciul dintre celelalte două echipe din grupa Energiei este unul la care nu se aştepta: “Rezultatul din Bulgaria complică foarte mult situația din această grupă. Este foarte greu să spunem acum cine este favorită și cine are cele mai puține șanse la calificare, dar o victorie în deplasare este extrem de importantă, astfel că echipa din Kormend are un mic avantaj în ceea ce privește calificarea mai departe”, a mai declarat antrenorul Energiei.
În partida de la Sofia, Kormend s-a impus surprinzător, scor 80-75. Următorul meci al Energiei va fi marţea viitoare, în deplasare, în compania celor de la Kormend.

kullemae“În primul rând aș vrea să felicit Energia pentru această victorie. A fost echipa care a avut mai multă putere în special în ultimul sfert, cel decisiv. Noi ne confruntăm cu unele probleme medicale, unii jucători lipsesc, iar unii abia au revenit după anumite probleme, dar cred că în final pregătirea și-a spus cuvântul, iar victoria Energiei este una meritată. Diferența cred că s-a făcut în sfertul patru, cel decisiv, când Energia s-a apărat agresiv. Ştiam asta de la început, pentru că am vizionat meciurile Energiei. Am avut probleme în special la jucătorii mici ai Energiei, pentru că ne lipsește un jucător, unul nu este refăcut total, iar unul este bătrân și cred că aici s-a făcut diferența”, Gert Kullamae, antrenor principal Tartu Rock.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here