Consiliul Judeţean susţine financiar organizaţiile sportive

538

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj va finanţa cu 5% din buget toate organizaţiile sportive din judeţ. Preşedintele Cosmin Popescu spune că orice club sportiv poate să aplice pentru obţinerea finanţării.

Veşti bune pentru pasionaţii de sport! Consiliul Judeţean (CJ) Gorj şi-a propus reînvierea tradiţiei în handbal şi în baschet la nivelul municipiului Târgu Jiu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, susţine că finanţările vor fi acordate în limita a 5% din bugetul judeţului, aşa cum prevede Legea sportului, modificată.

Urmează elaborarea regulamentului pentru acordarea finanţării
Potrivit conducerii Consiliului Judeţean, Regulamentul privind acordarea sumelor pentru sport urmează să fie elaborat şi supus aprobării în şedinţa CJ Gorj. Preşedintele Cosmin Popescu a precizat că anul trecut CJ Gorj a finanţat cu suma de 250.000 de lei echipa de handbal din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu-Jiu. Pentru anul acesta va fi alocată suma de 500.000 de lei. Şeful CJ Gorj a precizat că finanţarea ar putea creşte, în funcţie de obiectivele pe care şi le pun cei care conduc echipa universitară de handbal. Cosmin Popescu a mai spus că instituţia pe care o reprezintă este interesată şi de finanţarea unei echipe de baschet şi a fotbalului la nivel de copii şi juniori.
Cel mai nou club înfiinţat este ACS Târgu Jiu şi va funcţiona cu mai multe secţii. „Oricine poate să vină să aplice pentru obţinerea de finanţare. Ne vom orienta către asociaţiile sau cluburile care vor să facă performanţă şi care au un obiectiv din acest lucru. Vom elabora şi supune dezbaterii un regulament clar în baza căruia se va acorda finanţare mişcării sportive din judeţ, în limita a 5% din buget. Deja finanţăm echipa de handbal a Universităţii, vrem să vedem ce putem să dăm pentru echipa de baschet. Suntem deschişi la orice tip de colaborare atâta timp cât există seriozitate şi transparenţă în cheltuirea fondurilor“, a menţionat Cosmin Mihai Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here