Consiliul Judeţean a dus Gorjul la Montreaux

375

targ-mesteriMinunăţiile judeţului nostru au ajuns şi pe meleagurile franceze. În perioada 17 – 24 octombrie anul curent, judeţul Gorj este prezent la Montreux, în Franţa, la standul României din Satul Francofoniei, cu produse realizate de meşteri populari autohtoni şi materiale promoţionale. Prezenţa Gorjului la Montreaux a fost posibilă datorită implicării Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean Gorj a trimis la manifestarea de la Montreux, care precede Sommet-ul Francofoniei, o serie de obiecte reprezentative pentru arta populară gorjenească şi pentru Târgu-Jiu. De asemenea, vizitatorii francezi şi străini vor putea viziona un film despre potenţialul turistic al judeţului nostru şi vor primi în dar atât obiecte de artizanat ale meşterilor de la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu, cât şi alte produse cu elemente care amintesc de originea gorjenească a marelui sculptor Constantin Brâncuşi, acestea fiind puse la dispoziţie de Direcţia Municipală de Cultură „Constantin Brâncuşi”.

Trebuie amintit faptul că la Sommet-ul Francofoniei mai participă, din partea României, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutul Cultural Român, Muzeul „Constantin Brâncuşi”, Primăria satului Saschiz – Judeţul Mureş, Muzeul Naţional Peleş, Muzeul Ţăranului Român şi Institutul de Etnografie şi Folclor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here