Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia îi pune piedică lui Antonie să revină în Directorat

532

Daniel Antonie, fost membru al Directoratului CE Oltenia până pe data de 13 decembrie, suspendat de acest organism pe motiv că are dosare penale, sentințele nefiind definitive, a câștigat pe data de 20 martie 2018 la Judecătoria Târgu-Jiu, revenirea în funcție. Deși sentința de fond nu este definitivă, dar în motivare se subliniează că suspendarea nu există în contractul de mandat dar și faptul că actul respectiv a fost unul dat abuziv, Consiliul de Supraveghere(CS) al companiei continuă să ignore verdictul judecătorului, prelevându-se de faptul că în dosar mai există căi de atac.

Consiliul de Supraveghere a luat în discuție, neoficial, sentința de fond dată în dosarul civil al lui Antonie, dar procedura nu a continuat oficial, cu trecerea pe ordinea de zi a subiectului, deoarece, se pare în cauză ar fi existat influențe de la vârful Ministerului Energiei. Discuții au fost de mai multe ori pe acest subiect între membrii acestui organism de conducere a CE Oltenia, dar, de fiecare dată nu s-a ajuns la o decizie, de la momentul sentinței desfășurându-se deja trei-patru ședințe de CS. Se vehiculează că, nu din considerente financiare, revenirea lui Antonie este stopată însă de CS, în sensul că fostului membru trebuie să i se plătească și banii pierdiuți pe timpul suspendării, ci din motive legate de păstrarea Directoratului în formatul actual, adică mai mic, pentru a fi influențate anumite decizii care se iau aici.

Deciziile Directoratului-ului, exclusiv, în pixul lui Boza!
Mai exact, se preferă ca Directoratul să funcționeze în formulă restrânsă, fără Antonie, pentru ca hotărârile să treacă mai ușor, la balotaj, hotărâtor fiind votul președintelui. Adică a lui Boza..
Se cunoaște că, până în decembrie, la momentul suspendării lui Antonie, cel din urmă nu vota cu lejeritate toate subiectele de pe ordinea de zi, fapt care a deranjat la momentul respectiv.
Un astfel de fapt s-a petrecut chiar în decembrie când Directoratului, încă cu Antonie membru, a avut pe ordinea de zi angajarea lui Cosmin Gagiu, omul ALDE Dolj în CEO, căruia îi expirase contractul de muncă pe perioadă determinată și vroia un post permanent în companie. Antonie votează împotriva lui Gagiu, împreună cu alți doi membrii din Directorat fapt care duce la respingerea cererii și angajării membrului ALDE Dolj. La scurt timp după plecarea lui Antonei din Directorat, cererea este depusă din nou, ajunge iar pe ordinea de zi, deși regulamentul interzicea repunerea cererii pe tapet, și este votată de acest organism. Gagiu, urmare a acestei decizii, este reangajat la CEO, la SE Craiova, într-un post călduț, împărțin același birou cu nepoata secretarului de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan.

Buni de plată!
În timp ce CS-ul blochează, cu bună știință, revenirea lui Antonie în Directorat, Complexul Energetic Oltenia, plătește zilnic pentru refuzul de punere în aplicare a hotărârii judecătorești, iar cei vinovați, în final, vor fi și ei obligați să plătească.
Consiliul de Supraveghere al CEO se va întruni, probabil, săptămâna viitoare. Dacă subiectul Antonie va fi pe ordinea de zi și va fi aprobat, de a doua zi acesta își va relua postul în Directorat.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here