Consiliu Profesoral suspendat cu scandal, la Școala Gimnazială Albeni

2671

Școala începe la Albeni cu scandal, odată cu revenirea pe post a directoarei Oana Botanciu, cunoscută pentru tensiunile și conflictele menținute în unitatea de învățământ. De altfel, luni, 2 septembrie, la școală au fost prezenți inspectorul de sector, Cristian Gîrdu, și Ion Andrei, inspector de sport, ambii încercând să calmeze spiritele, deoarece la IȘJ Gorj au ajuns, din unitate, cinci sesizări ale cadrelor didactice, toate blamând managementul directoarei.

Cei doi nu au reușit să rezolve acest conflict, care, miercuri, a atins cote înalte, odată cu suspendarea Consiliului Profesoral, ce s-a derulat timp de trei ore cu discuții incendiare.
Lucrurile s-au complicat odată cu încadrarea profesorului Voicu Teodor, cu o vechime de 43 de ani la catedră în aceeași școală, care primise acordul în primăvară pentru 3 ore de curriculum la decizia școlii în vederea completării catedrei în specialitate. Asta pentru că directoarea a refuzat să-i acorde cele 3 ore, dorind să-i dea acestuia ore de desen. CA-ul școlii a fost de acord cu încadrarea profesorului Voicu stabilită în primăvară, singura care se opune fiind directoarea Botanciu care refuză să respecte decizia CA-ului. Marcela Mrejeru, inspector general, a chemat-o pe directoarea Botanciu la IȘJ Gorj pe 3 septembrie pentru a discuta ce se întâmplă în școală, aceasta fiind rechemată și pe 5, atât timp cât lucrurile nu s-au lămurit. Nu doar prof. Voicu are probleme, ci și Costoiu Elena Raluca, învățător, care venită în școală prin pretransfer în primăvară, titulară în Ilfov, a fost pusă să semneze contractul de muncă pe perioadă determinată în loc de nedeterminată. Cadrul didactic a sesizat ITM Gorj pentru verificarea problemei, aceasta urmând să acționeze școala în instanță. Vineri, se va organiza, din nou, Consiliul Profesoral, cu aceeași ordine de zi ca și miercuri.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here