Consilierul Dian Popescu a felicitat-o pe Dăncilă pentru că a oprit numirea secretarului de stat ALDE în CS-ul CEO! I-a criticat pe ,,idioții” de la Energie

2015

Într-un interviu acordat, marți, Financial Intelligence, fostul senator Dian Popescu, în prezent consilier al ministrului PSD al Comunicațiilor, a felicitat-o pe Viorica Dăncilă pentru că nu l-a numit pe Marius Dumitrașcu, secretar de stat ALDE, în Consiliul de Supraveghere al CEO. Dian l-a felicitat în schimb pe secretarul de stat al PSD, Doru Vișan, pe motiv că este singurul care vine din sistem și cunoaște energia, ajutând astfel CEO.

Dian, apropiat PSD, a explicat pentru publicația on-line că o laudă pe Dăncilă pentru că: ,,A oprit o numire a unui individ care a fost numit politic secretar de stat şi care voia să preia energia pe cărbune dându-l la o parte pe secretarul de stat Doru Vişan. Părerea mea este că, din Ministerul Energiei, Doru Vişan este singurul care vine din domeniu și cunoaște energie. Este unul din puţinii cu care se poate sta de vorbă din Ministerul Energiei și care şi înțelege. Dar cu un om nu se face primăvară, mai ales că nu este șef. Acum două săptămâni se dorea ca atribuțiile lui Vișan să fie preluate de acest tip care nu știu de unde a venit.Și atunci Viorica Dăncilă a intervenit și nu a dat memorandum pentru numirea acestuia. Voiau să-l pună inclusiv preşedintele Consiliului de Supraveghere la Complexul Energetic Oltenia. Se pregătea un dezastru. Dar premierul a intervenit și a oprit aceste acțiuni”Dian a explicat că în ciuda faptului că a fost în ALDE nu susține ceea ce face ALDE la Gorj. ,,Am fost președinte ALDE la Gorj, mi-am asumat și perioada când am fost consilier în Ministerul Energiei. Mi-am dat demisia din ALDE pe considerente politice, nu vreau să discut, dar am spus şi atunci, în demisia mea pe care am făcut-o publică, că sper ca plecarea mea să oprească prostia pe care o face ALDE. Să fiu consilier la Ministerul Energiei a fost o experiență foarte bună ca să văd de ce ne prăbușim. Vă spun eu: nu din hoție, ci din prostie, numind proşti în funcţii. Nu sunt eu un deștept, dar pot da indicații să luăm deștepții și să-i punem în funcţii şi astfel să oprim jaful din economie. Sistemul energetic de gaze și energie gestionează 30-35 miliarde € anual. Trebuie să fim atenţi cu aceste numiri politice în domeniul energiei. Poţi să îi numeşti politic la poarta ministerului că şi acolo sunt birouri, dar nu trebuie să-l pui la biroul de la etajul 1 ca să îi satisfaci poftele politice. Suportă România incompetenții prin birouri, că e bogată încă, dar să nu-i punem în funcții importante că dezvoltă o birocrație care sufocă economia.Cum i-ai pus în funcție, le-ai dat mașină, șofer şi secretară se cred importanţi și cer ca o hârtie să treacă și pe la ei. Şi o țin și ei câteva zile. Și așa se creează birocrația. Birocrația a omorât economia României și o omoară în continuare. La asta se adaugă incompetența. Oamenii aştia, dacă îi pui in funcții, au pretenția că se și pricep; de fapt au fost puşi acolo pentru că au lipit afișe în campania electorală. Poţi să găsești locuri și pentru ei, dar nu în sistemul energetic”, a completat Dian bătând șaua să priceapă iapa, adică aruncând săgeți spre Iordache și Dumitrașcu.

Idioții de la Ministerul Energiei
Dian are grijă să sublinieze apoi că cei care conduc Ministerul Energiei sunt doar niște ,,idioți” care nu au strategie. ,,Nu v-am povestit mai devreme ce fel de oameni sunt în Ministerul Energiei? Niște idioți. Cum adică? Iei gazele dintr-o sondă, le comprimi, le transporți și le bagi în depozitul tot al tău, că e Depogaz. Vrea Ministerul Energiei să dea bani şi către Depogaz. Este noaptea minții ce gândim la ora asta. Dacă tot ai gazele în sondele tale de ce să le bagi într-un depozit”, s-a mai întrebat Dian. ,,Actuala conducere de la Ministerul Energiei are trei ani de zile. Unde e Strategia lor? Măcar Grigorescu a făcut un document pe care l-a pus în dezbatere publică. În Ministerul condus de Grigorescu erau doi oameni foarte pricepuţi: un secretar de stat foarte bun, iar Grigorescu avea apucături de jurnalist şi ca orice jurnalist este deschis la minte să înţeleagă că trebuia făcut acest document. Având în vedere disensiunile dintre PSD și ALDE s-ar putea să pice şi acea poveste de strategie energetică din octombrie”, a mai spus Dian.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here