Consilierul Belgher (PMP), condamnat la un an și două luni de închisoare pentru furt calificat

904

Leonida Belgher, candidat la fotoliul de primar al comunei Alimpești, s-a bucurat, săptămâna trecută, că a scăpat de fosta primăriță Elena Mosor, care nu a rămas nici măcar consilier local PSD, dar fericirea nu i-a ținut prea mult, deoarece joi și el a fost condamnat definitiv de o instanță a Curții de Apel Craiova, în dosarul în care este acuzat de furt calificat. Consilierul Belgher a fost astfel condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de doi ani, în dosarul în care a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Novaci, Belgher este obligat să se supună măsurilor de supraveghere și să plătească părții vătămate despăgubiri și cheltuieli judiciare în cuantum de aproximativ 10.000 de lei.

Primarul comunei Alimpești, Floarea Daniel, are deja în componența Consiliului Local un ales condamnat definitiv la închisoare cu suspendare. Este vorba despre unul dintre cei trei consilieri PMP, Leonida Belgher, care, pe 9 iunie 2016, și-a primit sentința definitivă de la Curtea de Apel Craiova, în dosarul în care era acuzat de furt calificat. Edilul, spre deosebire de Mosor, va scăpa de invectivele proferate în ședințe de Belgher, deoarece consilierul, timp de doi ani de zile, trebuie să stea cuminte și să se ferească de problemele cu legea. Totul deoarece Belgher are o condamnare de 1 și 2 luni cu suspendare pe un termen de încercare de 2 ani de zile, în care dacă va mai comite o faptă penală, el riscă să facă pușcărie și pentru furt calificat.
Belgher a candidat iar, pentru a patra oară, pe 5 iunie la fotoliul de primar, de data aceasta din partea PMP, deși avea o condamnare cu suspendare pe fond, de 4 luni cu suspendare, dar a obținut în jur de 200 de voturi. Pe timpul campaniei, deși era judecat și condamnat în primă instanță pentru furt, Belgher a strigat permanent “hoții” la adresa competitorilor săi, intrați în cursa electorală. El s-a plasat însă pe locul al treilea în comună, primăria fiind adjudecată de candidatul PNL care are patru consilieri. Surpriza a fost pierderea mandatului de către Mosor care nu intră nici măcar în CL Alimpești, deoarece a făcut greșeala de a se trece sub locul 4 în lista de consilieri locali PSD.

curtea de apel belgherBelgher dădea vina pe un grup infracțional
Consilierul Belgher nu și-a ascuns problemele cu legea, în ultimii ani. El declara însă, de fiecare dată, că dosarul său este fructul unui grup infracțional care “lucrează” împotriva sa. “Este vorba de un grup infracțional organizat la nivelul județului Gorj, din care fac parte unii polițiști, unii procurori, unii judecători. Acest grup răspunde la comenzi politice. Spre a exemplifica un caz, în legătură cu care nu am nicio urmă de îndoială, țin să-l nominalizez pe procurorul Oprea de la Parchetul Novaci, care, pentru a-mi închide gura, m-a și condamnat cu suspendare. Acesta mi-a spus direct – «dacă nu lași primărița în pace, te fac» și «m-a făcut»; noroc că la Craiova nu s-a mai putut interveni și s-a anulat decizia lui Oprea. Ce să fac: acesta e nivelul magistraților în Gorj”, declara, public, cu luni în urmă, Leonida Belgher.
Curtea de Apel însă, unde spunea acesta că nu s-a putut interveni împotriva sa, l-a condamnat săptămâna trecută definitiv și la închisoare cu suspendare.
Reamintim că, magistrații din Novaci l-au condamnat pe acesta la 4 luni cu suspendare pentru demolarea unui gard aflat sub sechestru și i-au interzis să mai candideze pentru vreo funcție publică.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here