Consilierii locali au aprobat: Pandurii vor juca un an pe gazonul de la Motru, pentru doar 250 de lei pe lună

646

În ultima ședință de Consiliu Local Motru de săptămâna trecută, aleșii municipali au fost de acord să pună la dispoziția Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu-Jiu, pe un an calendaristic, începând din vara lui 2017, a bazei sportive din localitate, în vederea disputării meciurilor oficiale și amicale ale echipei de fotbal, ajunse în Liga a II-a. În schimb, clubul va plăti autorităților din Motru o chirie modică, de doar 250 de lei lunar, și va suporta contravaloarea utilităților și a întreținerii terenului, tot clubul urmând să facă investițiile necesare pentru acreditarea și menținerea în bune condiții a bazei sportive. Costurile Pandurii se reduc astfel simțitor, după semnarea contractului clubul urmând să achite abia 0,1% din cât plăteau pentru un meci disputat la Severin.

Pe un an de zile “fotbalistic”, echipa Pandurii va juca pe terenul Minerul Motru, asta deși oficialii clubului au spus de mai multe ori că nu vor să se mute “la țară”, iar cheltuielile de la Severin deveniseră exorbitante pentru clubul aflat la un pas de faliment. Se vorbea de această mutare însă de anul trecut, dar nu s-a făcut nimic în acest sens timp de o jumătate de an, cheltuielile crescând pentru clubul aflat în insolvență.
Recent însă, mutarea a primit avizele necesare, săptămâna trecută venind rândul consilierilor din Motru să-și dea acordul pe solicitarea CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu. Consilierii au aprobat solicitarea, bucuroși că investițiile la baza sportivă din localitate vor fi suportate de utilizatori și nu de autoritățile municipale, dar și pentru că Pandurii va juca, din nou, în Gorj, având alături suporterii lor adevărați.
De altfel, primul meci va fi jucat pe gazonul de la Motru pe 12 august, până atunci cele două părți având timp să pregătească și să semneze documentele necesare.

Condescu s-a plâns, iar clubul a plătit, în continuare, la Severin
“Am înstrăinat echipa de suporterii ei adevărați. Primul pas ce trebuie făcut este să mutăm echipa la Motru. Este costisitor să mergem la Severin în continuare, unde să jucăm cu cinci spectatori și să plătim cheltuielile de acolo. Federația și Liga trebuie să ne autorizeze să jucam și în alte condiții. Ne uităm la Craiova, Extensivul este un stadion mai rău decât la Motru. Nu o să mai plătim nocturna de la Severin, care costă destul de mult. Avem costuri pe care nu le mai putem suporta. La Motru aducem echipa aproape de spectatori, de oamenii care țin cu Pandurii. Trebuie să umblăm la vestiare, tribune, terenul este bun, cei de la Motru vor găsi resursele necesare pentru a face stadionul din Motru bun de Liga 1. Cred că la stadionul din Târgu-Jiu mai este mult de lucru. Ne pregătim să jucăm la Motru și din vară încolo, dacă Municipalul din Târgu-Jiu nu va fi gata. Chiar nu știu dacă noul stadion va fi gata la vară”, spunea în noiembrie, Marin Condescu.
Abia după nouă luni, cele spuse de Condescu s-au creionat însă, perioadă în care s-a plătit, în continuare, pentru terenul scump din Severin.

Gazonul prost este bun după o jumătate de an
“Am prezentat acţionarilor situaţia şi am solicitat dacă ne permitem să facem investiţiile la Motru. Sunt multe de făcut, este foarte greu să ne angajăm la nişte cheltuieli”, spunea, în decembrie, și administratorul Marin Golea, plângându-se încă de atunci de gazonul de la Motru.
Pe acest gazon “prost”, devenit între timp bun, vor juca Pandurii însă în mai puțin de două săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here