Consilieri locali din Padeș, abonați la fondurile AFIR! Punctul de informare turistică al localității, aspirator de bani europeni

857

Viorel Nicolescu, fost ales PSD în prezent consilier PNL, Cîlcioi D.Vasilică consilier PNL și Popescu Viorel, consilier PSD, sunt trei dintre cei mai abili aleși ai padeșenilor, în privința accesării de fonduri europene. Prin diverse tertipuri, folosindu-se de o asociație umanitară ori de soție sau rude, cei trei și-au umplut conturile, anual, cu sume cuprinse între 12.000-18.000 de euro, pe proiecte finanțate din fonduri europene. Cel mai grav este că în numele punctului de informare turistică Padeș, consilierul Nicolescu a accesat fonduri pe AFIR, folosindu-se doar el de banii astfel obținuți și nu comunitatea, totul fiind mascat printr-o organizație umanitară intitulată ,,Plaiul Cloșanilor”.

De cel puțin doi ani, potrivit documentelor AFIR Gorj, cei trei consilieri, care se pretează la a fi plătiți lunar de comunitate cu aproape 500 de lei, pentru calitatea de aleși locali, sunt abonați la fonduri europene care le rotunjesc substanțial veniturile.

Mai exact, consilierul Cîlcioi, a obținut peste 450 de euro anual de la AFIR, în timp ce soția sa, Dana Cîlcioi, cadru didactic, a luat în ultimii doi ani peste 12.000 de euro. Cel puțin 25.000 de euro au intrat, în ultimii doi ani, în bugetul familiei Cîlcioi, pe apicultură, ca ajutor financiar pentru micii fermieri, pentru că respectivii locuiesc într-o zonă cu constrângeri naturale, dar și pentru dezvoltarea exploatației și a întreprinderilor. Alesul Cîlcioi este tehnician silvic în Padeș.

Învățătorul, cercetat penal pentru fraudare de fonduri europene
Și social-democratul Popescu Viorel a prins gustul fondurilor europene, alesul de profesie cadru didactic obținând anual peste 17.000 de euro. Popescu a primit euro de la AFIR pentru zona cu constrângeri specifice, dar și pentru ,,practici agricole benefice pentru climă și mediu” și „agromediu și climă”. În ultimii doi ani, învățătorul Popescu a obținut peste 34.000 de euro, dar se duce și la catedră și la CL pentru a fi remunerat lunar.

De altfel, Popescu este urmărit penal într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, alături de alte 26 de persoane din Padeș, pentru încasarea și utilizarea frauduloasă de fonduri APIA.

Peste 26.000 de euro, luați lejer de la AFIR!
Consilierul liberal Nicolescu Viorel, fost primar al comunei Padeș, este abonat și el la fonduri europene. Acesta nu a obținut banii anual ca și colegii săi din CL Padeș, în nume personal sau a membrilor familiei, ci s-a folosit de o organizație umanitară pe care a înființat-o chiar el.

Mai exact, Nicolescu a încasat 13.027,98 de euro anual, asta cel puțin în ultimii doi ani, pentru o singură măsură adică pentru ,,sprijin pentru dezvoltare locală, plasată sub responsabilitatea comunității”. Mai exact, banii s-au luat prin Asociația Umanitară Plaiul Cloșanilor cu spijinul punctului de informare turistică a localității, înființat pe vremea când Nicolescu era primar.

Interesant este că acești bani, obținuți ușor, nu se regăsesc în dezvoltarea economico-socială a comunității, ci confortul și dezvoltarea proprie a beneficiarilor.
A.STOICA

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ce i mai grav este ca acesti ,, alesi ,, ai domnului ,,,,fost primar Nicolescu . nu si au trecut in declaratiile de avere aceste venituri astfel ca politia judeteana ar trebui sa inceapa cercetarile privind falsul in declaratii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here