Consilier cu 8 clase, în CA-ul liceului din Cărbunești. „E inadmisibil!”

1750

Un consilier local PSD, care are doar opt clase, a fost propus să facă parte din Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Tudor Arghezi” din Târgu- Cărbunești. Situația este aspru criticată de Radu Miruță, liderul USR Gorj.
„PSD Gorj, nu vă mai bateți joc și de școală! Art. 3 al proiectului de hotărâre propune în Consiliul de Administrație al renumitului Colegiu Național «Tudor Arghezi» din Târgu-Cărbunești, un domn cu 8 clase. Sunt suficiente locuri pentru toate obligațiile tâmpite de partid, însă parcă nu jigniți învățământul hotărând ca un liceu să fie administrat de cineva care nu a absolvit liceul. Se răscolește marele poet în mormânt!”, a atras atenția președintele USR Gorj.
Miruță nu acceptă ca din CA-ul școlii să facă parte o astfel de persoană. „Că e consilier local de la PSD, nu mă deranjează și nici nu mă miră, dar că e consilier local și are opt clase și pui o astfel de persoană să administreze un liceu și profesorii e dincolo de normalitate. Nu ne putem bate joc de școală. E inadmisibil! Nu pot lua decizii oameni care nu înțeleg ce se întâmplă”, a completat Miruță.
În schimb, primarul din Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, nu vede în asta o problemă. Dumitru Brebenică reprezintă etnia romă și a făcut parte din Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Tudor Arghezi” și în mandatul trecut, având o colaborare foarte bună cu conducerea liceului, spune Birău. Acesta a fost motivul pentru care a fost propus din nou, mai spune edilul.
„Avem repartizate locuri speciale pentru elevii de etnie romă la clasele din învățământul liceal și încercăm să-i ținem pe acești copii mai mult la școală, să-i ducem până în clasa a XII-a, să devină absolvenți și să promoveze examenul de bacalaureat. Faptul că din CA-ul școlii se află un reprezentant al etniei rome este un avantaj, pentru o mai bună legătură și colaborare între școală și familiile acestor elevi, pentru a putea să-i calificăm și să-i menținem pe întregul ciclu liceal. Eu nu jignesc învățământul, fac parte din acest sistem și cunosc bine problemele învățământului”, a spus Birău, la un post local de radio.
I.I.

3 COMENTARII

  1. Sigur a terminat 8 clase? Este inadmisibila declaratia d-lui primar Birau. Ce treaba are bursa sau locurile speciale pentru elevii de etnie roma cu faptul ca pui la conducere un analfabet cu 8 clase ?!
    Domnule primar, ati inteles gresit. Dansul nu este elev, nu-i dati o bursa, ci o functie de conducere foarte importanta si, ce credeti, si remunerata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here