Consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Gorj

1035

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, miercuri, 6 octombrie, s-a desfăşurat, în format online, consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Gorj. Alături de profesorii la disciplina Religie s-au aflat: Conf. Univ. Dr. Vasile Timiş, Inspector Şcolar General în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, Prof. Dana Constantinescu, Inspector Şcolar General în judeţul Gorj, Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier Eparhial în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei. Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a fost transmis de Părintele Consilier, care le-a urat profesorilor mult succes în anul şcolar 2021 – 2022, felicitându-i totodată pentru activitatea desfăşurată în anul şcolar precedent şi pentru aportul acestora la dezvoltarea resurselor educaţionale online.
Evenimentul a fost moderat de Pr. Prof. Neofit Stănciulescu, Inspector la disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. „La consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Gorj au participat 105 cadre didactice, din tot atâtea cadre didactice în activitate în anul şcolar 2021–2022. Am discutat probleme importante pentru a merge mai departe în această situaţie pandemică în care ne aflăm. Am subliniat de asemenea importanţa profesorului de religie pentru elevi şi am căzut cu toţii de acord că locul profesorului de religie este unul aparte şi în cancelarie, dar şi în sufletul elevilor noştri şi că este important ca elevul să simtă că profesorul de religie este lângă el şi face tot ce poate ca elevul să se simtă înţeles, să se simtă ascultat, să se simtă iubit. Cu acest prilej, am transmis şi activităţile metodice pentru anul şcolar în curs”, a precizat Părintele Inspector Neofit Stănciulescu.
Prof. Dana Constantinescu, Inspector Şcolar General în judeţul Gorj, a evidenţiat buna colaborare dintre Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi profesorii de religie, aceștia dând dovadă de înaltă pregătire pedagogică şi de calităţi umane deosebite.
Conf. Univ. Dr. Vasile Timiş, Inspector Şcolar General la disciplina Religie în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, i-a îndemnat pe profesori să continue misiunea de a-i călăuzi pe elevi şi de a modela caractere: „Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi! Vă apreciem pentru felul cum gestionaţi lucrurile, sunteţi ca o familie”, le-a transmis cadrelor didactice din judeţul Gorj Inspectorul Şcolar General la disciplina Religie din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here