Consecinţele schimbării de temperatură asupra organismului

575

dureri reumaticeDacă nu cu mult timp în urmă ne plângeam de căldură, scăderea temperaturii ne dă bătăi de cap. Medicii ne avertizează că aceste schimbări bruşte de temperatură duc şi la probleme de sănătate, ceea ce face ca organismul să se adapteze la astfel de schimbări de temperatură în aproximativ două săptămâni. Trecerea de la zilele caniculare la cele cu ploaie şi vreme mai rece îi afectează în special pe copii, bătrâni şi bolnavii cronici.

Un organism care nu face faţă acestor schimbări de temperatură se poate confrunta cu tulburări de circulaţie periferică dar şi cu un disconfort psihic. În acesată perioadă multe persoane pot suferi de stări de nervozitate, modificări ale ritmului cardiac, probleme cu somnul şi uneori depresie.

Cele mai multe boli provocate de schimbarea bruscă de temperatură sunt cele pulmonare şi respiratorii, alergiile, depresiile şi chiar problemele de nutriţie.

Probleme cardiace

Schimbările climatice se resimt foarte mult la persoanele care suferă de boli cardiace. Chiar dacă temperaturile mari pun viaţa în pericol persoanelor care suferă de inimă, medicii spun că frigul duce la coagularea sângelui, crescând astfel riscul producerii atacurilor de cord.

Durerile reumatice

Datorită aerului rece şi umed, persoanele care au probleme cu reumatismul se confruntă cu dureri insuportabile. Astfel, valurile de aer umed înrăutăţesc diferitele forme de reumatism cronic degenerativ.

Apar virozele

Atunci când corpul tău este obligat să treacă brusc de la o temperatură de peste 35 de grade C la mai puţin de 20, organismul este slăbit subit prin încercarea lui de a face faţă acestei treceri şi datorită faptului că se confruntă cu umezeala şi frigul. Sistemul imunitar scade brusc, iar corpul este vulnerabil la apariţia virozelor.

În acest scop sunt numeroase medicamente care să trateze guturaiul, dar pentru a preveni această afecţiune se recomandă consumul mai multor fructe şi legume sau eventual administrarea unor pastile de vitamina C în mod preventiv.

Ameţeli, dureri de cap şi oboseală

Atunci când vremea se răceşte instantaneu, multe persoane au probleme precum, ameţeli şi dureri de cap. Sunt şi oameni care pe o astfel de vreme, acuză o stare de oboseală acută, o epuizare fizică şi psihică, somnolenţă continuă şi chiar depresie, chiar dacă noaptea se odihnesc suficint.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here