Congresul lui Condescu de la Olăneşti, plătit cu miliardu’ de Ciurel

544

Deplasarea, masa şi cazarea sindicaliştilor FNME la Olăneşti, unde a început, ieri, congresul de alegeri a noii conduceri a acestei federaţii sindicale, este suportată de Complexul Energetic Oltenia(CEO), cu aprobarea lui Laurenţiu Ciurel. În mod şocant, compania care este în litigiu la instanţă cu încă preşedintele FNME, Marin Condescu, ajunge acum să fie bună de plată, achitând cheltuielile ocazionate de acest eveniment, concertat de liderul sindical Condescu, în sumă de peste 100.000 de lei. CEO achită, de altfel, nu numai cazarea, masa şi diurna pentru circa o sută de sindicalişti ai FNME, ci îi şi pontează pe respectivii, totodată, la locul de muncă pentru zilele de vacanţă de la Olăneşti. De altfel, în schimbul aprobării cheltuielilor, Colegiul Director al FNME a făcut un joc interesant! Fenemeiştii apropiaţi administraţiei i-au pus, sub nas, lui Ciurel o invitaţie personală la eveniment, alături de aprobarea cheltuielilor ocazionate de congres. Ciurel a aprobat cererea “ca primarul” ca în final, văzut cu sacii în căruţă, Condescu să anuleze invitaţia în cauză, prin prima sa semnătură de la autosuspendarea din funcţie.

După un război ajuns la instanţă, care s-a lăsat şi cu băgarea liderului FNME la beci, Complexul Energetic Oltenia a revenit la sentimente mai bune faţă de Marin Condescu.  Transformat într-un tehnocrat, aşa cum este trendul politic în prezent, managerul CEO a pus chiar umărul, în cunoştinţă de cauză, la reîntronarea lui Condescu în fruntea FNME, eveniment în plină desfăşurare acum la Olăneşti, în judeţul vecin. Asta deoarece CEO-ul a achitat, în schimbul unei invitaţii anulate de Condescu, cea mai mare parte a cheltuielilor ocazionate de participarea sindicaliştilor FNME în staţiunea din Vâlcea, evenimentul având loc la Hotel Parâng. Pentru fiecare sindicalist, CEO a aprobat şi suportat astfel cel puţin 1050 de lei.

“Primă de vacanţă” pentru FNME
Şi astfel, Ciurel a aprobat “vacanţa” de patru zile pentru liderii sindicali, în număr de aproximativ 100, o parte primind deja şi bonusuri salariale, urmare a noilor recolerări aprobate de CEO. Asta, deşi în cadrul evenimentului, Condescu va fi repus, cu siguranţă, pe funcţia din care singur s-a autosuspendat, revenind tot cu de la sine putere la cârma FNME, în aceste ultime zile.
Pentru a-l umili însă pe Ciurel, Condescu a avut grijă să-i arate acestuia că deja investeşte în viitorul manager al CEO, invitaţia pentru actualul manager dată de Colegiul Director fiind anulată şi transmisă alta pentru directorul Diviziei Financiare, Laurenţiu Ciobotărică.

Ciobotărică, noua investiţie a lui Condescu!
2765hotel_parang2hotelInvitaţia otrăvită ajunge însă la Ciurel prin doi sindicalişti ai FNME apropiaţi între timp administraţiei, Marin Golea şi Ioan Feurdean. Ultimul, de altfel, care chiar ieri declara public că nu exclude varianta ca Marin Condescu să revină, în cadrul congresului de la Olăneşti, înapoi în funcţia de preşedinte al FNME. “Invitaţia i-a fost trimisă lui Ciurel în numele Colegiului Director al FNME.(..) Împreună cu Marin Golea am fost la Ciurel pentru a discuta legat de congres, de participare, unele probleme de bucătărie internă. Marin Condescu este preşedintele Federaţiei, el a făcut o revenire asupra invitaţiei, a anulat-o, dar i-a făcut o invitaţie domnului Laurenţiu Ciobotărică”, a declarat Feurdean la un post de radio. Acesta nu a vrut să comenteze însă motivele retragerii invitaţiei, stabilite în cadrul şedinţei Biroului Executiv al FNME, întrunit recent.

Echipa lui Conde, trasată “de îndată”
Feurdean a dezvăluit astfel că Marin Condescu a condus şedinţa Biroului Executiv al FNME, care a avut loc recent, lucru care ajunsese deja la urechile sindicaliştilor din Univers.
Constantin Creţan chiar anunţase că la şedinţa secretă condusă de Condescu s-ar fi stabilit tocmai revenirea liderului penal înapoi în funcţie.
“Varianta discutată şi aprobată la şedinţa de Biroul Executiv al FNME a fost ca în cadrul congresului să se anunţe doar candidatura lui Marin Condescu. Condescu va ajunge astfel să fie reales în unanimitate, în ciuda dosarelor sale penale, în timp ce candidaţii de facto, anunţaţi până acum, Pîrvulescu şi Nica să devină ambii prim-vicepreşedinţi ai FNME. Restul aghiotanţilor lui Condescu, Golea, Etăgan, Feurdean, Popică, Roşca şi Bădiţa vor fi aleşi vicepresedinţi. Astfel se va reîntregi iar camarila lui Condescu, toţi cei care s-au ocupat de fostele afacerile sindicale fiind repuşi în vechile poziţii”, a declarat sindicalistul Constantin Creţan.
Acesta l-a criticat, în acest context, pe sindicalistul Nica, un apropiat al fostului PDL, pe motiv că acestuia i s-a rezervat un post călduţ de conducere la cârma FNME fără să se ia în calcul că a reuşit performanţa de a închide trei sferturi din Valea Jiului.

Feurdean, Golea şi Etăgan, înapoi în braţele naşului
Tot Creţan susţine că fenemeiştii trecuţi de partea administraţiei vor reveni, după Olăneşti iar la matcă, ei pupând deja mâna “naşului” Condescu. Creţan îl exemplifică pe Feurdean care l-a invitat pe Ciurel “la hoha” la congres, răsplătind conducerea pentru premiul oferit la fotbal şi pentru invitaţia la întâlnirea cu Banca Mondială. “Feurdean s-a apropiat recent de administraţia CEO, după ce timp de un deceniu a fost unul dintre aghiotanţii bine plătiţi ai lui Condescu, el prestând la firma din Bucureşti care gestiona 400 de miliarde de lei vechi, banii minerilor şi energeticienilor din Gorj. Vorbesc de firma care împărţea biletele de odihnă şi tratament pentru sindicalişti. Feurdean nu a uitat cât de bine îi era atunci aşa că a revenit deja la sentimente mai bune faţă de Condescu”, a conchis Creţan.

Reîntoarcerea fiului rătăcitor
Congresul FNME de la Olăneşti, desfăşurat pe parcursul a patru zile îl va readuce pe cai mari pe Condescu la CEO. Mărin va ajunge să negocieze de acum înainte cu Ciurel, managerul cu o susţinere tot mai slabă la nivel ministerial.
Zilele lui Ciurel la cârma CEO par numărate, în timp ce gloria lui Condescu, în aceste zile, pare că nu ar fi apus deloc.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here