Condescu a dezvăluit cum vrea să salveze Pandurii

530

Preşedintele USMO, Marin Condescu, spune că lupta cu falimentul este una foarte grea, dar Pandurii face paşii necesari pentru redresare. Condescu a declarat că, în viitorul apropiat, echipa de fotbal nu va putea miza pe fonduri de la CEO, dar nu exclude un ajutor de la gigantul energetic. “Complexul Energetic Oltenia nu va spune <Nu>, dar există câteva constrângeri economice. CEO nu se va retrage, dar va contribui în funcţie de resursele financiare şi dacă va putea să asigure cel puţin pentru proprii salariaţi câştiguri corespunzătoare. În discuţiile care le-am avut cu noul director general, cu sindicatele, cu preşedinţii de sindicat, lucrurile se vor îndrepta şi vor susţine activitatea prin alte mijloace: cumpărare de abonamente, contribuţia de 2%… Fără CEO echipa ar putea fi ţinută în Liga I în următorii ani, dar la limita supravieţuirii”, a spus Condescu.
Acesta a mai declarat că mai mulţi oameni de afaceri din Gorj sunt gata să vină alături de el în perioada următoare. “Speranţa noastră cea mai mare sunt societăţile de dimensiuni mai mici, private, unde am avut discuţii cu foarte mulţi patroni. Vor contribui la finanţarea echipei fără ca să fie o povară pentru ei, mă refer la ceea ce decid să dea pentru echipă”.

Suporterii, printre acţionari?
În contextul economic delicat din Gorj, Marin Condescu vine şi cu un scenariu ideal, dar puţin probabil la prima vedere. Din vară, suporterii pot să devină acţionari, indiferent cât de mică este contribuţia lor. “Eu cred că începând cu iunie, când putem să schimbăm inclusiv forma organizatorică a echipei, trebuie să o deschidem către toţi susţinătorii. În Adunarea Generală de la Pandurii trebuie să vină şi suporterul simplu, care poate să-ţi dea decât 100 de lei pe an, dar căruia să-i prezinţi la sfârşitul anului un raport de activitate şi care să-ţi aprobe strategia pentru anul următor. Dacă vom fi 100 de mii de oameni în această structură vom susţine sportul. Eu cred că deschiderea spre iubitorii de sport din fiecare domeniu, care să-şi aducă contribuţia, e singura soluţie. Fiecare suporter care vine cu o cotizaţie trebuie să primească din partea clubului, în afară de satisfacţia practicării sportului, şi anumite facilităţi: un abonament, un tricou. Aici trebuie să ajungem pentru că altfel, unităţi mari şi vulnerabile, de care să depinzi, pot să te ducă la insolvenţă”.15

Membrii fondatori nu au stabilit bugetul
Nu se ştiu încă, şi din cauza insolvenţei, banii care vor fi daţi de către membrii fondatori la echipă. Marin Condescu declara la sfârşitul anului că Artego s-ar putea retrage dintre acţionari, dar acum spune altceva. “Membrii fondatori şi asociaţi, prima dată trebuie să îşi declare contribuţia. Cel puţin bugetul, care încă nu a fost creionat, va avea de aşteptat. Artego este societatea care în 2016 a susţinut cel mai mult Pandurii Tg-Jiu, cu eforturi aproape dincolo de limita normalului. Eu sunt convins că şi în 2017, în condiţiile economice, fără să pună în pericol locurile de muncă, vor susţine activitatea sportivă în continuare”.

Miza pe gorjeni şi juniori
O condiţie a supravieţuirii este şi autofinanţarea, iar Pandurii se va baza în perioada următoare pe foarte mulţi jucători autohtoni. “Trebuie să creştem copii, să vindem şi să ne autofinanţăm. Echipa a doua a Pandurilor o vom retrage din campionat şi ne vom axa să susţinem activitatea la echipele de juniori şi copii”, a precizat Condescu.
Omul care conduce echipa a mai spus că terenul sintetic din cadrul Complexului Sportiv va fi refăcut, iar părinţii care vor să-şi dea copiii la fotbal o pot face cu încredere. “Avem şi antrenori valoroşi, iar faptul că am adus înapoi aproape 20 de <foşti panduri> arată clar intenţia noastră de a da foarte mare încredere jucătorilor locali. Copiii trebuie să ştie că este timpul să vină din nou la Pandurii. Dacă sunt patru zile de temperaturi peste 10 grade vom face şi terenul. Este o condiţie obligatorie dacă vrei să lipeşti suprafaţa sintetică”.
Cătălin Pasăre

1 COMENTARIU

  1. Noi am mai dear at operatiunea impreuna salvam Pandurii cand suporterii au dat mobilizarea si as cumparat abonamente, dar atunci sindicatele nu sau implicat si acestea cu sindicatele sustin echipa este o poezie care daca vedem in timp niciodata nu au achitat contributia lor de asociat! De juniori sa nu mai vorbeasca pentru ca la 31 decembrie 2016 cei din club au pierdut si returnat la c .j. Gorj cam 250 .000 ron prevazuti de acesti asociati pt copii si juniori deci jumate din asocierea C.j. Gorj sa pierdut pe 2016 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here