Concursuri educative pe teme feroviare

462

Cu ocazia aniversării a 75 de ani de la înfiinţarea Muzeului Căilor Ferate Române, Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară organizează trei concursuri educative pentru copiii şi tinerii din învăţământul preuniversitar: un concurs de desene cu tema „Trenul viitorului”, un concurs de poezie cu tema „Calea ferată – izvor de inspiraţie” şi un concurs on-line „Ce ştii despre lumea feroviară?”.

Concursul de desene cu tema „Trenul viitorului” se adresează elevilor din ciclul primar şi ciclul gimnazial, iar scopul acestuia este acela de a dezvolta imaginaţia, abilităţile de redare şi alcătuire a obiectelor şi capacităţile creative a tuturor copiilor participanţi prin intermediul desenului, promovând totodată utilizarea trenului ca mijloc de transport în comun. Formularul de înscriere şi lucrările vor fi trimise prin poştă, cu menţiunea „Pentru concursul naţional de pictură – „Trenul Viitorului”, până la data de 1 iunie 2014, la adresa: România, 010753, Bucureşti, Calea Griviţei, nr. J93B, Sector 1. Concursul de poezie cu tema „Calea ferată – izvor de inspiraţie” se adresează tot elevilor din ciclul primar şi ciclul gimnazial şi are drept scop dezvoltarea imaginaţiei şi vocabularului copiilor prin limbaj poetic şi transmiterea cunoştinţelor prin muzicalitatea versurilor. Şi pentru acest concurs, termenul limită de trimitere a lucrărilor este 1 iunie 2014. Cel de-al treilea concurs, concursul on-line „Ce ştii despre lumea feroviară?”, se adresează doar elevilor din ciclul liceal şi este structurat pe două paliere: „istorie feroviară” şi „tehnică feroviară”. Desfăşurarea oficială a concursului va fi segmentată în două etape on-line: o etapă preliminară, ce se va desfăşura până la data de 8 iunie 2014, şi o etapă finală, ce se va desfăşura la data de 12 iunie 2014.
Scopul acestui concurs este promovarea educaţiei non-formale, certificarea nivelului de cunoştinţe şi a capacităţii elevilor, a dezvoltării abilităţilor practice, a culturii şi vocabularului de factură tehnică a tinerilor, transmiterea cunoştinţelor având ca finalitate întruchiparea responsabilităţii, rigurozităţii, exigenţei, dar şi a farmecului şi a fascinaţiei lumii feroviare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here