Concursul „Sortează, Reciclează, Protejează” şi-a desemnat câştigătorii la etapa de la Rovinari

383

apm concursLa Rovinari a avut loc ce-a de-a doua etapă din anul şcolar 2009/ 2010 a celei de-a IX-a ediţii a concursului „Sortează, Reciclează, Protejează”. Prima etapă a competiţiei s-a desfăşurat la Novaci.

Spre deosebire de anii anteriori, ediţia aceasta a concursului va avea 5 etape, care se vor mai desfăşura în localităţile gorjene în care se află staţiile de transfer: Motru, Turceni şi Târgu-Cărbuneşti. Bibliografia este asigurată de fiecare dată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj şi cuprinde noţiuni despre staţiile de transfer, precum şi despre colectarea selectivă a deşeurilor. “Tematica de concurs le-am furnizat-o încă de acum două săptămâni”, ne-a declarat directorul APM Gorj, Gheorghe Fometescu.

Din păcate, după încheierea acestei etape, din cauza condiţiilor de vreme nefavorabile, participanţii concursului (elevi, însoţitori, mass-media etc.) nu au putut merge la amplasamentul staţiei de transfer din Rovinari. “La etapa de joi de la Rovinari au participat şcolile generale şi liceele care se află în zona staţiei de transfer de la Rovinari: Bâlteni, Fărcăşeşti, Negomir şi oraşul-gazdă. Câştigătorii competiţiei au fost elevii de Şcoala Generală Nr. 1 Rovinari. Aceştia vor participa la faza judeţeană a concursului pe data de 5 iunie 2010, de Ziua Mondială a Mediului, unde se vor întâlni finaliştii celor 5 etape”, a mai completat directorul APM Gorj.
Promisiuni în prag de sărbători
La concursul de la Rovinari au participat 9 echipe, fiecare cu câte 5 membri, iar elevii au avut de rezolvat un test grilă cu 10 întrebări. La eveniment au participat viceprimarul Rovinariului, Laurenţiu Chivu, precum şi profesori de biologie şi geografie ai şcolilor din localităţile mai sus amintite. Chivu le-a promis elevilor o viitoare vizită la staţia de transfer, când vremea va fi mai bună, şi, de asemenea, a preluat şi datele tuturor participanţilor la concurs în vederea împărţirii unor mici cadouri cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Ocupanţii primelor 3 locuri, au primit diplome şi cupe. Următoarea etapă a competiţiei „Sortează, Reciclează, Protejează” va avea loc în luna ianuarie la Târgu-Cărbuneşti.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here