Concursul pentru funcțiile de directori de școli: Sindicatele din educație au cerut organizarea unei sesiuni extraordinare pentru candidații confirmați pozitiv

973

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ şi Federația Sindicatelor din Educație ,,Spiru Haret” au solicitat ministrului Educației organizarea unei sesiuni extraordinare a probei scrise din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director şi director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Motivul ar fi acela că mulți candidați au fost confirmați pozitiv sau au fost desemnați ca fiind contacți direcți pentru persoane infectate cu SARS-CoV-2. Proba scrisă a concursului pentru funcțiile de director este programată pe 15 octombrie.

,,Din informațiile primite de la organizațiile afiliate, am aflat că la nivel național sunt mulți candidați înscriși la concurs – admiși în urma evaluării dosarelor, care se află în imposibilitate de prezentare la proba scrisă deoarece sunt confirmați pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 (chiar vaccinați fiind) sau au fost desemnați de DSP ca fiind contacți direcți pentru persoane infectate, astfel că se afla în carantină/izolare. În aceste condiții, ținând cont și de situația epidemiologică actuală, vă solicităm respectuos să analizați posibilitatea reglementării susținerii, de către acești candidați, a probei scrise la o dată ulterioară celei de 15 octombrie 2021. Apreciem că este posibilă organizarea unei sesiuni extraordinare a probei scrise (care să includă desfășurarea probei, afișarea rezultatelor, depunerea contestațiilor, soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale) în perioada 22-26 octombrie 2021, astfel încât respectivii candidați să își înregistreze opțiunile pentru unitățile la care candidează până la data limită de 27 octombrie 2021, prevăzută de Calendar”, se arată în cererea celor două federații. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcțiilor de director şi director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021. Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021. Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu). Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here