Concursul „Fii turist în judeţul tău!” şi-a desemnat câştigătorii

747

Zeci de tineri pasionaţi de fotografie şi dornici să promoveze frumuseţile culturale ale judeţului Gorj s-au înscris la concursul de povestiri digitale „Fii turist în judeţul tău!”, organizat de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”. La începutul acestei săptămâni, concurenţii desemnaţi ca fiind realizatorii celor mai bune povestiri digitale au fost răsplătiţi cu premii constând în cărţi şi rechizite.

Concursul „Fii turist în judeţul tău!” s-a adresat tinerilor pasionaţi de fotografie din judeţul Gorj, principalul său scop fiind acela de a-i încuraja pe aceştia să contribuie activ la promovarea obiectivelor turistice din judeţ. Practic, cei care s-au înscris la acest concurs au trebuit să realizeze povestiri digitale despre obiective turistice din judeţul Gorj, combinând fotografii, muzică şi imagini filmate. Iniţiativa Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” s-a bucurat de un adevărat succes în rândul tinerilor, o dovadă în acest sens fiind şi numărul mare de participanţi înscrişi în concurs. „Am avut 27 de participanţi care s-au constituit în 11 grupe. De remarcat că majoritatea au optat pentru operele lui Brâncuşi, pentru Ansamblul Monumental Calea Eroilor ca fiind cel mai reprezentativ obiectiv turistic pentru Târgu-Jiu şi pentru judeţ! Sunt bucuroasă că au venit atât de mulţi; sper ca anul viitor vor fi mai mulţi participanţi pentru că e important să le stimulăm creativitatea şi să-i implicăm activ în astfel de mesaje, să stabilească ei înşişi ce e important pentru judeţul lor. Merită ca aceşti copii să îşi cunoască trecutul şi să vorbească despre el, aşa cum îl văd ei. Acesta a fost scopul nostru şi cred că ni l-am atins. Este prima ediţie şi anul viitor am dori să reluăm concursul, probabil în aceeaşi perioadă”, a declarat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.

Câştigătorii concursului, premiaţi la Biblioteca Judeţeană Gorj
Juriul, format din arhitectul Iulian Cămui, profesorul Andrei Popete, actorul şi scriitorul George Drăghescu, a desemnat luni câştigătorii acestei prime ediţii a concursului „Fii turist în judeţul tău!”. Astfel, premiul I a fost acordat echipei formate din Mircea Iordache şi Bădică Mihaela, premiul II a revenit echipei formate din Albăstroiu Bianca, Ciupag Teodora, Csolti Adelina, Şorop Denisa, eleve la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, iar premiul III a fost adjudecat de echipa formată din Brănescu Mihai Alexandru, Cotigă Mihaela Mădălina şi Dascălu Alin, elevi la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia. Au mai fost acordate şi două menţiuni; una dintre acestea a revenit grupei formate din Daniela Roxana Cebuc (elevă la Colegiul Naţional „Spiru Haret”) şi Marian Alexandru Popescu (elev la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”), iar cea de-a doua echipei formate din Cotojman Andrei Daniel, Ioana Petre Cătălin şi Piţian Robert Ionuţ, elevi ai Liceului Tehnologic Roşia de Amaradia. „Pentru noi, membrii juriului, a fost dificil să alegem mai bune povestiri digitale pentru că toate 11 au fost bune. Din punctul meu de vedere, dar şi al celorlalţi membri ai juriului, concursul acesta a fost şi este un proiect reuşit; ne dorim ca şi la anul să avem proiecte video la fel de reuşite. Vă felicit pentru coloanele sonore pe care le-aţi selectat, majoritatea dintre ele au fost inspirate, se potrivesc foarte bine cu locurile pe care voi aţi ales să le prezentaţi în proiectele voastre video. Sper să continuaţi, să nu vă opriţi aici, pentru că aţi arătat că aveţi foarte mult talent şi mult potenţial şi cât de minunat este să fim turişti în judeţul nostru”, le-a spus profesorul Andrei Popete concurenţilor.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here