Concurs național de poezie

635

Poeții gorjeni care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România ori ai altor asociaţii de scriitori şi care nu au publicat un volum individual de poezie se pot înscrie la ediţia a XXXVIII-a a Concursului Naţional de Poezie „Traian Demetrescu”, organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova.

Concursul se va desfășura în perioada 1 – 5 noiembrie și va avea o secţiune de creație și una de traduceri. Lucrările pentru concursul de creație, constând în grupaje de 5 – 7 poezii, redactate (dactilografiate) în câte 3 exemplare, vor fi trimise numai prin poștă, până la 10 octombrie a.c., data poștei, pe adresa: Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Str. Traian Demetrescu, nr. 31, Craiova, jud. Dolj, cu menţiunea „Pentru concursul de poezie TRADEM”. Poeziile trimise nu vor purta semnătură, ci un „motto” ales de autor. Plicul cu poeziile va conţine un alt dosar închis, care, în loc de adresă, va purta acelaşi „motto”, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului, vârsta, adresa şi numărul de telefon al acestuia. La concurs pot participa creatori care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România ori ai altor asociaţii de scriitori şi care nu au publicat un volum individual de poezie. Festivitatea de premiere va avea loc la sediul instituţiei în data de 5 noiembrie 2016, ora 12.00.scriere

Cei care doresc să participe la cea de-a doua secțiune a concursului vor avea de tradus în limbile: germană, engleză, franceză, spaniolă sau italiană două fragmente de jurnal din volumul „Intim”, de Traian Demetrescu. Traducerile trimise nu vor purta semnătură, ci un „motto” ales de autor. Plicul cu fragmentele de jurnal traduse va conţine un alt dosar închis, care, în loc de adresă, va purta acelaşi „motto”, iar în interiorul lui se vor menţiona numele şi prenumele autorului traducerii, vârsta, adresa şi numărul de telefon, precum şi limba pentru care acesta a optat să realizeze traducerea. Traducerile vor fi trimise, de asemenea, prin poștă, până la data de 10 octombrie a.c., data poștei, pe adresa: Casa de Cultură „Traian Demetrescu” Str. Traian Demetrescu, nr. 31, Craiova, jud. Dolj, cu menţiunea „Pentru concurs traduceri”. Festivitatea de premiere va avea loc tot în data de 5 noiembrie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here