Concurs în noiembrie pentru posturile de medic şef

571

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a demarat procedura pentru scoaterea la concurs a încă trei funcţii de medic şef, la secţiile: Ortopedie-Traumatologie şi Neonatologie, dar şi pentru Laboratorul de Analize Medicale din cadrul SJU. Potrivit reprezentanţilor unităţii, anunţul de organizare a concursului va fi publicat în revista Viaţa Medicală în data de 16 octombrie, examenul urmând a se desfăşura în luna noiembrie.

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Gorj, din data de 25 august, a fost aprobat proiectul de hotărâre pentru avizarea solicitării Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu de organizare a concursurilor/examenelor de ocupare a trei funcţii de conducere vacante, respectiv două funcţii de şef de secţie şi o funcţie de şef de laborator, la Ortopedie-Traumatologie şi Neonatologie, dar şi Laboratorul de Analize Medicale. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au transmis anunţul spre publicare. „Anunţul trebuie să apară în Viaţa Medicală din 16 octombrie, înscrierile făcându-se în termen de 15 zile de la acea dată, iar concursul se organizează în minimum 30 de zile şi maximum 90 de zile. Dacă va fi publicat pe 16 octombrie anunţul, cel mai probabil concursul se va desfăşura în perioada 16-25 noiembrie”, a confirmat Cătălin Vienescu, şeful Biroului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Contracte pe trei ani
La numirea în funcţia de şef de secţie, candidaţii declaraţi reuşiţi vor încheia cu spitalul public, reprezentat de manager, un contract de administrare cu o durată de trei ani, în cuprinsul căruia sunt prevăzuţi indicatori specifici de performanţă.
Contractul de administrare poate fi prelungit sau, după caz, în situaţia neîndeplinirii indicatorilor de performanţă asumaţi, poate înceta înainte de termen. Prin acest contract de administrare se urmăreşte responsabilizarea fiecărui şef de secţie, devenind practic managerul secţiei, având în principal atribuţii: înaintează comitetului director propuneri privind proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli al secţiei/laboratorului sau serviciului medical; angajează cheltuieli în limita bugetului repartizat; răspunde de asigurarea condiţiilor adecvate de cazare, igienă, alimentaţie şi de prevenire a infecţiilor nosocomiale în cadrul secţiei; răspunde de respectarea prevederilor legale privind drepturile pacientului de către personalul medical din subordine.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here