Cotidianul “Gorjeanul” şi Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu” Târgu-Jiu îşi dau mâna şi doresc să ofere o invitaţie pentru două persoane la piesa “Sărutul”, ce se va juca pe data de 27 mai, de la ora 20.00.
Evenimentul face parte din ediţia aniversară a Festivalului Naţional de Teatru “Zilele Elvira Godeanu”. Spectacolul este un eseu vizual teatral, regizat de Horaţiu Mihaiu. Dacă dai share acestei postări până pe 24 mai, la ora 10.00, eşti automat înscris în tragerea la sorţi. Rezultatele vor fi afişate pe pagina de Facebook a cotidianului ”Gorjeanul”, în aceeaşi zi, la orele prânzului, precum şi pe site-ul ziarului, în urma unei trageri la sorţi. Câştigătorul îşi va putea ridica invitaţia de la sediul redacţiei Cotidianului Gorjeanul.
Din distribuţia piesei „Sărutul” fac parte: “Constantin Brâncuşi” – Ion Alexandrescu, „Dumnezeu” – Marian Negrescu şi Radu Botar, „Sf. Petru” – Dumitru Calotă, „Muzele” – Sfetcu Monica Adelina, Adriana Rodica Negrescu, Adelina Puzdrea, Mihai Robert Rădulea, Vlad Cătălin Rădulea, Ionuţ Alexandru Manea, „Bătrânii” – Eugen Titu şi Luminiţa Şorop, „Mireasa, femeia cu copilul” – Mădălina Ciobănuc, „Orbii, sărutul lui Brâncuşi” – Adelina Sfetcu, Adriana Negrescu, Mădălina Ciobănuc, Adelina Puzdrea, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Ionuţ Manea, Bogdan Tălmaciu, „Sărutul lui Rodan” – Adelina Puzdrea, Ionuţ Alexandru Manea, Adelina Monica Sfetcu, Adriana Rodica Negrescu şi Mădălina Ciobănuc, Adelina Pudrea, „Egiptenii” – Andreea Chiriţescu şi Adrian Strîmtu. Regia, scenografia, concept şi univers sonor îi aparţin regizorului Horaţiu Mihaiu, coregrafia Andrei Mălina, costume Wilhelmina Bekes, editare video Cezar Enache, asistent scenografie Maria Nicola. Regizorul şi scenograful piesei „Sărutul” este Horaţiu Mihaiu, care a explicat semnificaţia sărutului şi legătura spectacolului cu sculptura lui Brâncuşi cu acelaşi nume. “Este un spectacol ce a pornit de la o idee a sculpturii lui Brâncuşi, „Sărutul”, o sculptură care a fost practic prima lui lucrare în stilul său arhicunoscut. Este un spectacol despre Brâncuşi, dar nu este un spectacol omagial cum ar crede lumea că se întâmplă de obicei aşa încât sugerez oamenilor să se uite la afiş şi la titlu, care înseamnă exact ceea ce se va vedea în spectacol. Sărutul înseamnă o comuniune între două persoane, devenind un monolit, când două persoane devin o singură persoană. Am fost mai interesat de latura filosofică a sărutului pornind de la multiplele sale feluri precum sărutul copilului din cărucior, trecând prin sărutul de nuntă, sărutul mâinii. Deci toate formele de sărut posibile. (…) E un tip special de teatru, extrem de modern, care se practică la ora actuală în întreaga lume. Astfel spectacolul poate avea şi o carieră externă, nu are nevoie de traducere.
Sper să fie un exerciţiu estetic pentru public şi am adus în spectacol şi două lucruri care sunt mai puţin cunoscute despre Brâncuşi, dintre care o referire la sculptura sa pentru orbi, total necunoscută, şi mai sunt câteva elemente, precum faptul că el a fost influenţat de arta egipteană, aşa încât pentru cei care nu cunosc prea bine viaţa şi opera lui Brâncuşi, va fi şi un motiv de a înţelege arta lui”, a declarat regizorul Horaţiu Mihaiu.
Izabella Molnar