Concurs de desene pe teme financiare pentru elevi

3127

Școlile din România sunt invitate să se înscrie la concursul de desene „Școala Banilor Bine-Crescuți”, lansat la începutul acestei săptămâni de BCR. Printre premiile ce urmează a fi acordate se numără cărți și ateliere gratuite de educație financiară pentru toate școlile finaliste.

Concursul se desfășoară în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie și se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, care vor reprezenta școala la care învață. Mecanismul constă în înscrierea de către fiecare școală a celor mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să reprezinte una dintre cele trei teme: ,,Economisesc pentru visul meu”, ,,Prima mea pușculiță”, ,,La ce ne ajută banii”.
Cele 10 școli finaliste vor fi selectate de juriul format din Cristina Andone (autoarea cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Sebastian Oprița (ilustrator al cărții „Școala banilor bine-crescuți”), Claudia Oprescu (coordonatoare a proiectului Școala de Bani BCR) și Ana Nicolescu (blogger Mămica Urbană), ținând cont de compoziția vizuală, armonie cromatică și originalitate. Colajele cu desenele alese vor fi reunite într-un album pe pagina de Facebook Școala Banilor Bine Crescuți, unde vor fi votate de către public, iar școala care va obține cele mai multe like-uri din partea publicului și cel mai mare punctaj din partea juriului va fi desemnată câștigătoare. Premiile vor consta în cărți și ateliere gratuite de educație financiară pentru toate școlile finaliste, susținute de autoarea cărții, Cristina Andone, și de către profesorii ,,Școlii de Bani”.
Școala câștigătoare va primi titulatura „Școala banilor bine-crescuți”, precum și următoarele premii: cărți pentru toți elevii din școală cu vârsta între 6 și 11 ani, 20 de cărți „Școala banilor bine-crescuți” pentru biblioteca școlii, crearea unui „colț de educație financiară” în școală (rafturi/ bibliotecă pt cărți, fotolii puf, măsuțe, scaune, pușculițe, materiale educaționale de educație financiară și cărți) și expunerea desenelor câștigătoare în cea mai apropiată sucursală BCR. Înscrierile se pot face în perioada 5-26 octombrie, direct pe site-ul www.scoaladebani.ro/concurs; tot acolo poate fi consultat și regulamentul competiției.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here