Concesionarii locurilor de veci din Cimitirul Municipal, aşteptaţi la reînnoirea contractelor

2605

Administraţia Cimitirului Municipal din Târgu-Jiu aşteaptă în această perioadă cetăţenii care au concesionate locuri de veci să-şi reînnoiască toate contractele expirate, alături de cei ale căror locuri de veci nu au fost revendicate, dar care pot să-şi clarifice situaţia cu documente justificative.

Doar jumătate din locurile de veci din cadrul Cimitirului Municipal Târgu-Jiu sunt introduse în prezentat în baza de date a administraţiei. “SC Edilitara Public SA administrează Cimitirul Municipal după un regulament de funcţionare aprobat încă din anul 2003, fiind în acelaşi timp în concordanţă cu Legea nr. 102/2014. Din cele aproximativ 14.700 de locuri din incinta cimitirului, s-a reuşit până acum introducerea în baza de date a 7.300 de locuri de veci, deşi au fost făcute apeluri repetate la cetăţenii municipiului să vină să-şi reglementeze situaţia locurilor de veci. Din cele 7.300 de locuri de veci introduse în baza de date, 2.784 sunt cu contracte de concesionare încheiate la zi, dar avem şi 4.578 fără contracte. În anul 2015, s-au încheiat 354 de contracte de concesionare şi s-au efectuat 246 de înhumări”, a declarat Lavinia Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.
Ca modalitate de concesiune, administratorii Cimitirului Municipal din Târgu-Jiu au două modalităţi: concesiunea pe șapte ani care se ridică la suma de 150 de lei, dar şi cea pe 25 de ani la valoarea de 535 de lei. Întreţinerea unui loc de veci este de 30 de lei pe an, dar administraţia oferă şi anumite scutiri în funcţie de veniturile cetăţenilor. Alte taxe practicate de către administraţia Cimitirului Municipal din Târgu-Jiu se referă la: taxa de înhumare de 171 de lei, taxă capelă de 45,80 de lei, 460 de lei manoperă groapă zidită, 153 de lei taxă deshumare, 190 de lei groapă zidită cu deshumare şi înhumarea altcuiva. În taxa de înhumare intră preluarea sicriului, aducerea la capelă, la cimitir, desfacerea monumentului funerar, introducerea sicriului şi acoperirea acestuia.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Știm de ce Administraţia Cimitirului Municipal din Târgu-Jiu aşteaptă cetăţenii care au locuri de veci acolo (taxe ce trebuiesc încasate), dar de ce nu scrii și despre cum este administrat și „păzit” cimitirul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here