Concert, în memoria violonistei Carmen Frăţilă

528
P4259304Orchestra de Cameră „Lyra Gorjului” a susţinut duminică seara un concert îndoliat în sala de spectacol a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu. Evenimentul a fost dedicat memoriei profesoarei de muzică de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, Carmen Frăţilă.

În fiecare lună membrii Orchestrei de Cameră „Lyra Gorjului” susţin un concert. De data aceasta, a fost vorba, din păcate, de un concert memorial pentru cea care a fost Carmen Frăţilă. Profesor de muzică la liceul de profil din municipiul Târgu-Jiu dar şi membră a orchestrei de cameră, Carmen Frăţilă a fost căsătorită cu muzicianul Ştefan Frăţilă, şi el un permanent colaborator al orchestrei. Duminică, pe scena teatrului muzicienii au urcat fără una dintre violoniste care i-a părăsit pentru o altă lume.
La nici 50 de ani împliniţi, cu multe proiecte în faţă şi, mai ales, cu un soţ iubitor şi un copil elev în clasa a X-a, Carmen Frăţilă avea pentru ce trăi.
Însă, dincolo de înţelegerea noastră, Dumnezeu a decis să o cheme la El. Pe 31 martie profesorii şi elevii de la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu au condus-o pe ultimul drum, iar duminică au cântat fără ea dar în memoria ei.
Un portret al violonistei s-a aflat în permanenţă, pe timpul spectacolului, pe scenă. Era o fotografie din timpul unui spectacol în care Carmen Frăţilă cânta la vioară, întreaga sa viaţă dăruind-o muzicii şi familiei.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here