Concert dedicat lui Constantin Brâncuşi, pe treptele Catedralei din Timişoara

436

filermonica timisoaraÎn cadrul manifestărilor şi evenimentelor organizate de Laurian Stănchescu pe parcursul Marşului Cultural „Constantin Brâncuşi”, joi, 23 iunie 2011, se va avea loc un concert dedicat marelui sculptor gorjean. Evenimentul se desfăşoară pe treptele Catedralei din Timişoara, acolo unde vor urca pe scenă artiştii Filarmonicii „Banatul”.

Poetul Laurian Stănchescu, iniţiatorul Marşului Cultural „Constantin Brâncuşi” a reuşit să stabilească legături cu importanţi oameni de cultură din Timişoara, în doar câteva zile, de când se află în urbea bănăţeană. Deşi anunţase, iniţial, că miercuri va avea o întâlnire cu presa timişoreană şi că tot atunci se va desfăşura şi concertul în cinstea sculptorului Constantin Brâncuşi, ambele evenimente au fost amânate pentru joi. „Conferinţa şi spectacolul dedicat marelui sculptor gorjean se amână pentru joi. Motivul este foarte simplu: am obţinut dezlegare de la Mitropolia Banatului să se ţină concertul dat de Filarmonica „Banatul” chiar pe treptele Catedralei din Timişoara”, confirmă Laurian Stănchescu.

Stănchescu protestează împotriva guvernanţilor

Săptămâna aceasta Laurian Stănchescu dă startul unor proteste împotriva guvernanţilor. „Eu împreună cu artiştii din Timişoara vom intra în greva foamei şi protestăm împotriva deciziei Guvernului de a desfiinţa Filarmonica „Banatul” din Timişoara, prin luarea clădirii unde domnul diretor general Ioan Coriolan Garboni a investit până în prezent 1 milion de euro”, spune Stănchescu. Mai mult decât atât, Laurian Stănchescu susţine că este „dezamăgit că preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, Guvernul şi Parlamentul au ignorat aproape în totalitate ideea repatrierii osemintelor lui Constantin Brâncuşi. (…) Pe tot teritoriul Europei voi protesta în faţa ambasadelor române împotriva dezastrului cultural din România”. În plus, iniţiatorul marşului „Constantin Brâncuşi” este decis să împingă lucrurile până la extrem: „ori sunt împuşcat pentru că vreau să fac revoluţie culturală în România, ori Puterea şi Opoziţia învaţă limba Culturii!”.

Becali sprijină financiar Marşul Brâncuşi

Gigi Becali, patronul şi finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, se implică financiar şi în susţinerea Marşului Cultural „Constantin Brâncuşi”. Din acest motiv, Laurin Stănchescu ţine să-i mulţumească lui Becali pentru gestul său: „nu pot decât să-i mulţumesc lui George Becali pentru că el sprijină financiar marşul. Îi sunt recunoscător pentru ceea ce face el pentru Brâncuşi”. În continuare, în vederea organizării evenimentelor ce urmează a se desfăşura pe teritoriul Ungariei, în localităţile unde ajunge marşul Cultural „Constantin Brâncuşi”, Laurina Stănchescu spune că a vorbit cu câteva persoane importante care se vor implica în manifestări: „am vorbit cu Voin Pavel, Brânduşa Armeanca şi Stevi Crasta de la Centrul Cultural Român din Szeged şi din Budapesta; ei mă aşteaptă să pregătim evenimentele de pe teritoriul Ungariei”.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here