Comunicări ştiinţifice la Facultatea de Inginerie

297

Asociaţia Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi”, în colaborare cu Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) şi Facultatea de Inginerie, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti „studING”. Aceasta va avea loc în perioada 4-7 aprilie 2013 şi se va desfăşura în staţiunea Săcelu.

Proiectul „studING” îşi propune să reunească la Târgu-Jiu studenţi din facultăţi cu profil tehnic, din mai multe centre universitare din ţară şi studenţi ai Facultăţii de Inginerie din Târgu-Jiu, pentru a-şi pune în evidenţă inovaţiile şi munca de cercetare în domeniul tehnic. Acest eveniment are drept scop promovarea cercetării în domeniul ingineriei, propunând studenţilor să vină cu lucrări de cercetare ambiţioase din domeniile: Automatică, Informatică, Electronică şi telecomunicaţii, Tehnologii şi Materiale, Inginerie Energetică, Ingineria şi Protecţia Mediului, Inginerie şi Management, Robotică. Lucrările vor fi evaluate de către un colectiv de profesori de prestigiu ai Facultăţii de Inginerie.

Participare tot mai numeroasă
De-a lungul ediţiilor anterioare, au participat la acest eveniment studenţi din mai multe centre universitare, între care: Bucureşti, Galaţi, Iaşi, Suceava, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj, Hunedoara, Craiova şi altele. Studenţii au adus, de la an la an, numeroase lucrări de inovaţie, contribuind la dezvoltarea domeniului tehnic. Şi participarea a fost tot mai numeroasă de la ediţie la ediţie. Domeniul cercetării şi al dezvoltării în învăţământul tehnic rămâne un domeniu sensibil al activităţii studenţilor, constatându-se, din ce în ce mai mult, o scădere a interesului acestora pentru munca de cercetare şi inovare, precum şi o lipsă de promovare şi sprijinire a acestui gen de activitate atât de necesar dezvoltării. La ediţia din acest an se aşteaptă o participare de peste o sută de studenţi din: Craiova, Reşiţa, Galaţi, Oradea, Hunedoare, Petroşani şi Târgu-Jiu. Toate lucrările participante vor fi publicate într-un volum sub editura „Academica Brâncuşi”. Deschiderea oficială a „studING” va avea loc în data de 5 aprilie 2013 la ora 11:00, la aceasta participând mai multe personalităţi publice şi oficialităţi ale UCB.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here