Comunicări ştiinţifice la Colegiul Tehnic Motru

415

Joi, 21 martie, la Colegiul Tehnic Motru s-a desfăşurat o sesiune de comunicări ştiinţifice a studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice Târgu-Jiu din cadrul Universităţii Titu Maiorescu şi a elevilor unităţii de învăţământ motrene. Tema întâlnirii a fost „Dezvoltarea durabilă în regiunea SV Oltenia”.

Un nou eveniment important a avut loc la Colegiul Tehnic Motru. Pe 21 martie s-a desfăşurat aici o sesiune de comunicări ştiinţifice între elevi şi studenţi ai Universităţii Titu Maiorescu din Târgu-Jiu. Decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice Târgu-Jiu, conferenţiar universitar dr. Ion Neamţu a mers la Motru însoţit de un grup de asistenţi, lectori, conferenţiari universitari şi studenţi. La sesiune a participat şi primarul municipiului Motru, inginer Dorin Hanu, care a apreciat iniţiativa desfăşurării unei astfel de sesiuni de comunicări şi a venit cu puncte de vedere clare referitoare la dezvoltarea durabilă în regiunea SV Oltenia.

Lucrări de interes susţinute la Motru
Lucrările prezentate la sesiunea de comunicări ştiinţifice au fost apreciate de cei prezenţi. Acestea au fost: „Municipiul Motru cuprins în strategia de dezvoltare regională”, „Managementul instituţiilor regionale din România, în contextul modelelor europene de regionalizare”, „Studiul pieţei produselor ecologice cu ajutorul aplicaţiilor informatice”, „Conceptul de dezvoltare regională, Promovarea turistică a oraşului Târgu-Jiu prin operele lui Brâncuşi”, „Conceperea unui proiect european”.
Comitetul de organizare a evenimentului a fost alcătuit din: preşedinte-conf. univ. dr. Ion Neamţu, membrii: Niculina Chiţulescu, Elena Dreghici, Elena Albulescu, Mădălina Hoară – de la C.T. Motru, conf. univ. dr. Teodora Vătuiu, conf. univ. dr. Marian Lucian Achim, lect. univ. dr. Corina Borcoşi, asist. univ. dr. Johana Holt – de la U.T.M Târgu-Jiu, secretar Maria Rocselana Gîlescu – director adjunct al C.T.Motru.
Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru a declarat: „tema sesiunii a fost binevenită şi de mare interes pentru toţi cei prezenţi. Cu această ocazie, s-au pus bazele unui parteneriat, iar următoarea acţiune va fi promovarea UTM – un grup de elevi de la C.T. Motru se va deplasa miercuri la Târgu-Jiu, în acest scop”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here