Comuna Turburea, în beznă de marți noaptea! – Școlile și liceul, primăria, cabinetele medicale și centrul de permanență, fără căldură!

513

Situație gravă în Turburea unde, timp de 24 de ore, localitatea a fost lăsată fără curent electric, din cauza unei defecțiuni la rețeaua de energie, care alimentează comuna. Din lipsa curentului, centralele din localitate nu au funcționat, 580 de elevi și preșcolari de la unitățile de învățământ din centrul localității tremurând, ieri, de frig la ore. Frigul s-a simțit și în toate birourile primăriei comunei, în cabinetele medicilor de familie, în centrul de permanență și în unitățile agenților economici din localitate. Mai mult, din lipsa curentului, s-a luat și apa, pompele nefuncționând fără energie electrică. Primarul Ion Bîrcă a raportat problema, miercuri, prefectului de Gorj, solicitându-i ajutorul.

“Niciodată în Turburea nu a fost așa ceva. Nu avem căldură, nu avem apă, nu avem energie electrică. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă când vine cu adevărat curentul. Mă aștept să se înregistreze reclamații, urmare a aparaturii stricate din cauza tensiunii. Am anunțat problema prefectului de Gorj, Ciprian Florescu, și i-am cerut ajutorul. Până la ora 14.00 situația era neschimbată, deși comuna e în beznă de marți seara de la ora 21.00. Acum, pe o zonă este curent, dar centrul localității este încă paralizat”, a explicat primarul Ion Bîrcă, spunând că și-a făcut probleme, mai ales, în legătură cu încălzirea la școli și grădinițe.

Ore reduse în școli!
Primarul a explicat că în școli a fost frig și că elevii mai mici au fost lăsați să plece mai repede de la ore, deoarece centralele nu puteau funcționa fără energie electrică. “Centralele pe gaze nu pot porni în lipsa curentului, așa că a fost frig la școli și grădinițe. Ger a fost și la primărie, în cabinetele medicilor de familie și la centrul de permanență. La magazinele din comună nu a fost curent și nu au funcționat casele de marcat. Nici camerele de luat vederi, apa nu a mers din cauza pompelor, este prăpăd”, a declarat, ieri după-amiază, primarul Bîrcă, așteptând ajutorul prefectului, în timp ce echipele de reparații ale furnizorului de electricitate încercau să repare un transformator.

Defecțiune greu de depistat
Edilul spune că problema a apărut de la o defecțiune căreia nu i se dă de cap. “Este un scurtcircuit undeva pe rețea care nu este încă depistat. Se fac 24 de ore în curând de când centrul comunei nu are curent electric și nici alte utilități. Mi-a spus domnul prefect că dacă nu vine curentul până la ora 16.00 să-l sun din nou. Problema nu este de la zăpadă”, a specificat primarul. Acesta a menționat că dacă energia nu revine până joi dimineață este obligat să ia măsuri speciale pentru școli și grădinițe. În jurul orelor 16.00, potrivit primarului Ion Bîrcă, defecțiunea apărută la transformator a fost remediată, situația revenind la normal. Primarul susținea, ieri, că nu s-au făcut reclamații din partea cetățenilor legate de defecțiuni ale aparaturii electronice și electrocasnice după revenirea energiei electrice.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here