Comuna Cruşeţ va avea infrastructură modernizată

318

reabilitare drumDrumul comunal DC42 Cruşeţ- Miericeaua- Urda de Jos din localitatea Cruşeţ şi drumul vicinal DV24 vor fi modernizate în perioada imediat următoare.

Lungimile propuse spre reabilitare sunt de 5,70 km pe DC42 şi de 1,15 km pentru DV24. În prezent, îmbrăcămintea asfaltică existentă este alcătuită dintr-o pietruire simplă, rezultate în urma unor lucrări anterioare de întreţinere, fără a se face nicio investiţie majoră de-a lungul timpului în scopul reabilitării sau modernizării acestora. Partea carosabilă prezintă numeroase denivelări, iar atunci când sunt precipitaţii abundente apă bălteşte pe carosabil, de aici şi degradarea sistemului rutier existent. Nici şanţurile, care sunt din pământ, nu se prezintă mai bine, ele necesitând o decolmatare. Podeţele necesită o lărgire, iar starea lor este degradată, în unele locuri acestea lipsind cu desăvârşire. Este de menţionat faptul că pe aceste trasee nu sunt măsuri de siguranţă a circulaţiei în puncte critice, parapeţi de protecţie, mijloace de avertizare şi informare a zonelor periculoase.

Podeţele care nu sunt supradimensionate corect, atât hidraulic cât şi gabaritic, se vor dezafecta şi înlocui cu podeţe noi proiectate, iar cele dimensionate corespunzător şi prezintă degradări se vor remedia.
Fondurile pentru sunt atât din surse nerambursabile, cât şi de la bugetul de stat. Valoarea aproximativă a acestui contract de modernizare a DC43 şi DV24 este de peste 190.000 de lei. Lucrările vor debuta la sfârşitul acestui an, iar durata maximă de finalizare este de 4 luni.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here