Comitetul Director al SJU Târgu-Jiu, întrunit în noua formulă! Cu dr.Huzu, director medical, în timp ce Costinel Popescu a demisionat

2309

Consiliul Județean Gorj a aprobat, ieri, o schimbare în Consiliul Director al SJU Târgu-Jiu. Este vorba despre numirea dr. Maddy Huzu, șefa UPU, care a devenit de luni noul director medical al Spitalului Județean de Urgență. În locul dr. Huzu a fost numit șef interimar al UPU, dr. Matacă. În ceea ce îl privește pe fostul ocupant al postului de director medical, dr.Costinel Popescu a revenit în Secția de Boli Infecțioase a unității medicale, după ce a demisionat din funcția de conducere.

Schimbarea din Comitetul Director al SJU a fost confirmată, ieri, atât de managerul unității medicale, Gigel Capotă, cât și de purtătorul de cuvânt al spitalului, Ion Borhină. Ambii au menționat că ordinul de numire al noului director medical a fost semnat de președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și înaintat SJU. În ședința Comitetului Director de ieri, la care au participat și șefii de secții din spitalul județean, s-a anunțat schimbarea survenită la începutul acestei săptămâni. Capotă susține că schimbarea s-a produs firesc, iar șefii SJU își continuă activitatea având în vedere realizarea de noi investiții în spital. Deja prin ajutorul ministrului Sănătății, aici s-a investit în ultimul, timp de 14 miliarde de lei vechi, într-o primă fază, și se vor mai acorda încă 40 de miliarde de lei vechi pentru achiziționarea de aparatură nouă pentru desfășurarea unui act medical de calitate în spitalul din municipiu.
În ceea ce privește folosirea viitoarei aparaturi ce va fi achiziționată în spital, o parte a personalului va beneficia de cursuri care le va permite să folosească noile aparate medicale fără niciun fel de riscuri, cursurile urmând a fi terminate până la cumpărarea noilor echipamente. În ceea ce privește personalul, SJU organizează concursuri pentru șefii de secții și a vacantat un post de neurochirurg pentru care s-au arătat interesați medici valoroși chiar și care prestează în străinătate. Legat de prezența ministrului Sănătății în Gorj, Capotă susține că nu știe dacă Sorina Pintea va mai ajunge și la SJU în vizită de lucru.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here