Comisia Paritară a CEO, vot pentru noul regulament de acordare a biletelor de odihnă şi tratament

330

În cadrul unei şedinţe care a avut loc vineri la sediul Diviziei Miniere a Complexului Energetic Oltenia(CEO), din Târgu-Jiu, Comisia Paritară a luat în discuţie şi aprobarea câtorva măsuri de maximă importanţă pentru salariaţi. În cadrul şedinţei s-a stabilit astfel regulamentul de acordare a biletelor de odihnă şi tratament, dar şi oferirea a câte 100 de lei neimpozabil pentru salariatele CEO de Ziua Femeii. De asemenea, a rămas ca joi, la viitoare şedinţă, să se stabilească şi felul în care se va face acordarea alimentelor de protecţie pentru salariaţii CEO care lucrează în condiţii deosebite. Stabilirea noului regulament de acordare a biletelor de odihnă şi tratament, care elimină sindicatele din schema gestionării acestora, a primit votul negativ al sindicaliştilor lui Marin Condescu.

Administraţia CEO se va ocupa de acum înainte de organizarea şi selectarea firmelor care vor asigura bilete de odihnă şi tratament angajaţilor unităţii. Mai precis, potrivit noului regulament de acordare a acestor bilete, votat vineri de Comisia Paritară a CEO, administraţia se va ocupa de organizarea licitaţie privind acordarea acestor bilete, ca şi de acordarea şi gestionarea lor. Pentru acest lucru au votat cei 11 reprezentanţi ai administraţiei şi doar 3 din cei 11 reprezentanţi ai sindicatelor, care fac parte din Comisia amintită. Mai precis şi-a dat votul “pentru”, Constantin Creţan, Costel Mitruţ reprezentant al SN Petrom-Energie şi Florin Trofin de la Energetica. Restul sindicaliştilor, care fac parte din FNME-ul lui Marin Condescu au votat împotriva acestui regulament. Voturile lor nu au fost luate în considerare motiv pentru care, săptămâna viitoare, se va stabili şi caietul de sarcini cu privire la licitaţia pentru aceste bilete.
Comisia Paritară are 22 de membri, jumătate fiind reprezentanţi ai administraţiei, 11 fiind reprezentanţii sindicatelor, sindicaliştii fiind şi ei împărţiţi pe energie şi minerit.

Baza Săcelu şi Hotel Mina, rămân în circuit
În cadrul aceleiaşi şedinţe, pe lângă acordarea a câte 100 de lei de 8 Martie celor 2800 de angajate ale CEO, s-a stabilit şi care este cuantumul care va fi plătit de CEO pentru fiecare bilet de odihnă şi tratament. Astfel administraţia va achita 65% din valoarea biletului, cu condiţia ca suma să nu depăşească 1200 de lei de persoană, iar salariatul va suporta astfel 35% din costul biletului. Pentru odihna însă la Baza de Tratament de la Săcelu, unitatea decontează însă 90% din valoarea biletului iar salariatul urmând să suporte doar 10% din acesta. La fel se întâmplă şi cu Hotel Mina, gestionat de Mădălina Berbecel, apropiată a lui Marin Condescu, unitatea rămânând în circuit. Pentru biletele decontate la Mina, CEO va suporta tot 90% din valoare, iar beneficiarul 10%. “Noi oricum o să le indicăm sindicaliştilor noştri să nu meargă la Hotel Mina, care are 50-60 de locuri de cazare, deoarece unitatea este administrată de omul lui Condescu şi mai mult, prin intermediul acestui hotel s-au făcut nişte mari ilegalităţi cercetate penal de organele de anchetă”, a declarat Constantin Creţan, liderul FNM.

Bilete decontate 100%
În cadrul Comisiei Paritare s-a stabilit însă că angajaţii care au suferit în ultimii trei ani un accident de muncă sau boală profesională vor beneficia de bilete de odihnă şi tratament subvenţionate în proporţie de 100% de către CEO.
Şedinţa care a ţinut vineri două ore şi jumătate va fi reluată joi pe ordinea de zi fiind clarificarea problemei privind acordarea alimentaţiei de protecţie pentru salariaţii care lucrează în condiţii deosebite şi periculoase. Cei în cauză primeau până recent lapte şi iaurt dar Comisia are în vedere acordarea unei hrane substanţiale pentru această categorie de salariaţi. În urma măsurilor care se vor lua joi s-ar putea salva locurile de muncă ale angajaţilor de la Cantine Rovinari, care ar urma să fie trimişi casă cu data de 1 aprilie.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here