Comisia de Disciplină i-a suspendat, dar merg mai departe / Edi Iordănescu: “Este clar că vom face recurs!”

487

După o săptămână de amânare, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a judecat cazul Pandurilor de la Iași și a luat decizia suspendării antrenorului Edi Iordănescu, dar și a jucătorului Viorel Nicoară, ambii pentru două jocuri.

Clemența sau moralitatea invocate de Edi Iordănescu și Narcis Răducan nu au fost luate în calcul de membrii Comisiei de Disciplină, așa că ieri a fost pronunțată o decizie pe care Pandurii o va ataca: antrenorul echipei gorjene a primit două etape de suspendare și o amendă de 360 de lei, în vreme ce Viorel Nicoară, jucător la Pandurii, a fost și el suspendat pentru două jocuri, dar amenda în cazul său este mult mai mare, de 7.000 de lei.

“Regulamentele pot fi schimbate”
După pronunțarea deciziei CD a FRF, Edi Iordănescu a spus că va continua demersul său de a încerca să fie pe banca echipei la meciurile Pandurilor, dar și că acest caz ar putea produce modificări de regulament, modificări pe care le consideră firești nu doar pentru că acum este el cel defavorizat: “Din punctul meu de vedere este clar că vom face recurs. Sper că vom avea parte de înțelegere, sper să se ia o decizie care să aibă la bază o judecată bazată pe moralitate. Nu au fost acțiuni deplasate ale mele, a fost un simplu protest care are circumstanțe atenuante din cauza deciziilor care s-au luat, și nu mai e cazul să le reamintim. Nu am avut un limbaj deplasat, nu am avut nimic, și atunci chiar trebuie să se judece în sensul acesta dacă nu există cumva un paragraf în regulament care să permită o astfel de analiză, în ciuda faptului că în țările civilizate există și proba video, care te poate apăra, atunci să se schimbe regulamentul! Și nu pentru Iordănescu, ci spre binele fotbalului românesc. Sunt decizii normale și logice pentru ceea ce s-a întâmplat. La ce să mai sufere și alții după mine pentru o situație similară cu cea în care am fost eu”, a declarat Edi Iordănescu.

Tot acuzații trebuie să aducă probe?
În sprijinul celor afirmate și a ideii promovate de Edi Iordănescu, cea de a se modifica regulamentele în sensul de a proteja într-un fel și antrenorii, tehnicianul Pandurilor a expus și unele situații ipotetice: “În cazul în care un arbitru, la final de joc, scrie în raport că un antrenor l-a înjurat, e clar că acel antrenor va fi suspendat, chiar dacă este sau nu reală acea afirmație. Antrenorul, ca să aibă scăpare, trebuie să se apere și să aducă probe cum că nu e adevărat, ceea ce este foarte greu. Doar să ai microfoane și camere pe tine… Nici în justiție nu merge așa! Cine acuză trebuie să aducă probe că acela este vinovat, nu cel care este acuzat! În plus, dacă eu, la sfârșitul jocului, menționez și clubul face memoriu că arbitrul a înjurat antrenorul, nu se întâmplă nimic… Trebuie ca tot eu să aduc probe că am fost înjurat. E o chestie ipotetică, dar care are substrat logic”, a mai spus antrenorul Pandurilor. Acesta a continuat spunând că așa cum el respectă arbitrii și îi consideră la nivelul arbitrilor din campionatele puternice din Europa, își dorește să fie lăsat să-și facă meseria: “Eu am mare încredere în arbitrii noștri. Am spus mereu că doar așa putem progresa cu toții și poate progresa și fotbalul românesc. Arbitrajele în România sunt la nivel cu media arbitrajelor din campionatele importante din Europa, eu le dau credit total, niciodată nu am acuzat arbitrii de rea intenție, dar încerc și eu să-mi desfășor meserie în condiții normale și în aceste condiții cred că logic ar fi să nu fiu suspendat”, a completat Edi Iordănescu.

nicoara 18Amendă mare pentru Nicoară
În cazul lui Viorel Nicoară, suspendarea și amenda vin fără ca jucătorul să fi văzut cartonașul roșu pe terenul de joc, ci ca urmare a unor evenimente pe care arbitrul Marius Avram le-a consemnat ca având loc în drum spre vestiare sau la vestiare. Nicoară a primit două etape de suspendare și o amendă de 7.000 de lei invocându-se art.52.1.a din Regulamentul Disciplinar, articol care prevede că: “Fapta unei persoane care prin orice mijloace, cum ar fi gesturi sau cuvinte jignitoare, aduce atingere onoarei, reputaţiei, demnităţii sau imaginii publice a unei persoane, se sancţionează astfel: a) dacă autorul este un jucător sau antrenor, cu măsura suspendării de la 2 la 6 jocuri”. Și în cazul lui Nicoară, Clubul Pandurii va face recurs la decizia luată de CD a FRF și se speră ca sancținile dictate să fie măcar reduse, dacă nu anulate.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here