Comercianţii rromi din Piaţa Centrală, arşi la buzunare

411

amenzi1Mai mulţi rromi care vând produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte second-hand în Piaţa Centrală din municipiul Târgu-Jiu au făcut ieri obiectul unei razii ale agenţilor Poliţiei Locale.

Poliţiştii locali din municipiul Târgu-Jiu, în frunte cu şeful lor, Ion Tudor, au fost puşi pe fapte mari. Primii care le-au ieşit în cale au fost comercianţii la negru de etnie rromă care comercializează haine şi încălţăminte pe aleile din Piaţa Centrală. Mulţi dintre aceştia îi cunosc deja bine pe agenţii Poliţiei Locale, iar de multe ori au scăpat doar cu o atenţionare. De această dată şi pentru că nu erau la prima abatere, patru comercianţi nu au scăpat nesancţionaţi, în ciuda faptului că amenzile nu au o amenzi2valoare mare.

Potrivit lui Ion Tudor, şeful Poliţiei Locale a municipiului Târgu-Jiu, comercianţii rromi nu respectă legile privind comercializarea produselor la mâna a doua şi nici hotărârile de Consiliu Local. “În loc să meargă în locurile special amenajate de către municipalitate pentru a vinde produsele second-hand, aceştia rămân în zona centrală, astfel că aproape zilnic suntem nevoiţi să luăm măsuri, să oprim aceste acte. În următoarea perioadă o să avem agenţi ai Poliţiei Locale îmbrăcaţi în civil în zonele centrale ale municipiului şi vom conta şi pe sprijinul Poliţiei Municipale. Şi asta deoarece ne aşteptăm ca înainte de Paşte să crească numărul vânzătorilor ambulanţi”, a declarat Ion Tudor. În cadrul acţiunii de ieri, s-au aplicat patru sancţiuni contravenţionale, fiecare în valoare de 100 de lei.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here